Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Anglijā rožukronis tiek pārvērsts par modes rotu
29.11.2004 pl. 10:10

Avots: www.portal-credo.ru

Romas katoļu baznīcas pārstāvji Anglijā un Velsā kritizē rožukroņu pārvēršanu par modes preci.

Tā kā nesen ar rožukroņiem kaklā nofotografēti tādi jauniešu elki kā popdziedātāja Britnija Spirsa un Anglijas futbola izlases kapteinis Deivids Bekhems, Lielbritānijā ir strauji pieaudzis pieprasījums pēc šīm reliģiskajām rotām.

Jaunas modes tendences, radījušas katoļu baznīcas pārstāvjos satraukumu par to, ka rožukroņi tādējādi tiek banalizēti, tāpēc viņi ir izdevuši īpašu brošūru, kur doti norādījumi par to izmantošanu lūgšanās, lai gan šodien rožukroņi patiešām arvien vairāk pārtop par modes aksesuāriem. Romas katoļu baznīcas Kristiešu dzīves un dievkalpojumu daļas sekretārs Alens Moriss ar nožēlu teica, ka rožukroņi gan izskatās ļoti jauki, tikai "ir žēl, ja tie tiek izmantoti kā greznumlietas, nevis dievbijīgiem mērķiem.”

Lai gan slavenības, kas nēsā rožukroņus "nedara ļaunus darbus un nenovirza cilvēkus no ceļa, man ir žēl, ka cilvēki nēsā tos kā modes aksesuārus un nerūpējas par to reliģisko nozīmi," piebilda priesteris.

Londonas rotaslietu veikalā "Aida" īpašniece Aida Normena apstiprināja, ka pēdējā gada laikā patiešām piedzīvots liels rožukroņu popularitātes pieaugums. ”Tie šobrīd patiešām ir ļoti moderni un tiek uzskatīti par jaukām rotaslietām, ne tikai par reliģiskā rakstura priekšmetiem," viņa stāstīja. "Es vienmēr esmu pārdevusi ļoti daudz rožukroņu ap tradicionālo iestiprināšanas laiku maijā - jūnijā, bet tagad tie tiek aktīvi pirkti visu gadu."

Pagājušajos gados Romas katoļu baznīcas pārstāvji bija neapmierināti ar to, ka tādas slavenības kā Madonna, kas ir atteikusies no katoļu ticības, nēsā krucifiksu. Priesteris Moriss norāda, ka arī rožukronī taču ir krusts. "Tas ir ļoti savādi, ja tas tiek nēsāts kā rota - krusts ir spīdzināšanas rīks," viņš uzsvēra. "Kāpēc tad nenēsājat elektrisko krēslu?"