Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Raksti

"Lai visi godātu Dēlu, tāpat kā godā Tēvu"
13.03.2013 pl. 11:31

Pr. Jaceka Salija OP komentārs Gavēņa laikam (13.03.2013)

"Jūdi vajāja Jēzu, tādēļ ka viņš bija sabatā izdziedinājis cilvēku. Bet Jēzus viņiem atbildēja: „Mans Tēvs darbojas līdz pat šim brīdim un arī es darbojos.”” (5,17-30)

Vakar lasījām par paralītiķa izdziedināšanu pie Betsatas dīķa, tas notika sabatā un līdz ar to izraisīja sašutumu Jēzus pretinieku vidū. Bet Viņš izmanto šo gadījumu, lai atklātu mums ko vairāk par Sevi un Savu Tēvu. „Mans Tēvs darbojas līdz pat šim brīdim un arī es darbojos,”- tā Viņš atbild uz pārmetumu, kāpēc dziedina sabatā. Šie vārdi nepārprotami asociējas ar pasaules radīšanu – ar sešām dienām, kad Dievs darbojās, lai visu radītu. Kristus grib parādīt, ka radīšanas process vēl turpinās, ka Dieva atpūtas laiks vēl nav pienācis. Te mēs varam noprast, ka reiz iestāsies Mūžīgā Diena, kad Dievs atpūtīsies kopā ar visiem atpestītajiem.

„Mans Tēvs darbojas līdz pat šim brīdim un arī es darbojos”- tā Kristus apliecina, ka Viņš līdzdarbojas radīšanas darbā. Šai patiesībai apstiprinājumu rodam arī citās Jaunās Derības vietās, piemēram, ka „Vārds bija Dievs, caur Viņu viss ir radies” vai vēstulē kolosiešiem, ka „viss ir radīts caur Viņu un uz Viņu, bet Viņš pats ir pirms visa un viss pastāv Viņā.”

Izdzirdējuši Kristus teikto, ka Viņš līdzdarbojas Dievam radīšanā, klātesošie lieliski saprata, ko Viņš ar to domā – Viņš apliecina Sevi esam līdzīgu Dievam. Saprata, bet uzskatīja to par zaimiem.

Kristus neatkāpjas, gluži pretēji – Viņš vēl skaidrāk runā par Savu vienotību un līdzību ar Mūžīgo Tēvu. Viņš ienāca pasaulē kā pilnīgs sava Mūžīgā Tēva attēls. „Dēls pats no sevis neko nevar darīt, ja nebūs redzējis darām Tēvu.” Tēvs mīl Dēlu un grib, lai Viņš dara visu, ko dara pats Tēvs – arī uzmodina un atdzīvina mirušos, un visu tiesāšanu Tēvs ir atdevis Dēlam.

Pat vēl vairāk, Jēzus apliecina, ka godināt Dēlu tāpat kā Tēvu, nozīmē atdot patiesu godu Mūžīgajam Tēvam: „Lai visi godātu Dēlu, tāpat kā godā Tēvu. Tas, kurš neatdod godu Dēlam, negodina arī Tēvu, kas Viņu ir sūtījis.”

Patiesais Jēzus ir vienīgi tas, kuru attēlo Evaņģēlijs. Viņš ir nevis tikai kāds pravietis vai izcili gudrais, reformators vai kas līdzīgs Budam; Jēzus ir patiesais Dieva Dēls, caur kuru ir radīta pasaule, kas mīl Savu Tēvu ar Mūžīgu mīlestību; Viņš ir mūsu Dzīvība un Augšāmcelšanās un, kad pienāks Pēdējā tiesa, Viņš būs visu cilvēku un eņģeļu Tiesnesis.

Katedrāle.lv