Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Lūgšanu gājieni par dzīvību
24.01.2005 pl. 17:26

Diāna Staņko,
kustības „Par Dzīvību!” valdes priekšsēdētāja vietniece

22. janvārī notika jau septītais šāds lūgšanu gājiens Latvijā, kurā piedalījās 24 cilvēki.

Lūgšanu gājieni uz Rīgas dzemdību namu notiek kā aizlūgums par dzīvību, kurā tiek ietvertas lūgšanas gan par māmiņām, kuras gaida bērniņus, gan par bērniem – lai visi bērni tiktu pieņemti un mīlēti gan dzimušie, gan nedzimušie, gan par mediķiem, uz kuru pleciem gulstas atbildība par šo cilvēku veselību un dzīvību.

Šādi gājieni jau 12 gadus regulāri notiek Amerikā, Austrijā, Vācijā un citās valstīs. Priesteris Reiljis no ASV ir šo lūgšanu gājienu iniciators un tos aizsāka tādēļ, ka vēlējās uzrunāt sievietes, kuras gaida bērnu un ir neziņā jaunās pieredzes priekšā. Viņš uzskata, ka sabiedrībai ir jāizrāda īpaša cieņa un uzmanība pret grūtniecēm, kā arī jāsniedz atbalsts sievietēm, kuras cieš no aborta sekām. Un lūgšana ir viens no veidiem kā šo atbalstu sniegt.

Pirms katra gājiena parasti baznīcā notiek Sv. Mise, pēc kuras visi vienotā lūgšanā dodas uz dzemdību namu. Gājiena priekšgalā tiek nesta Vissv. Jaunavas Marijas svētbilde un fotogrāfija – mazulis tēva rokās. Gājiena dalībnieki parasti apstājas pie slimnīcas, lai klusumā lūgtos par visām sievietēm, kuras gaida bērniņu, un šajā slimnīcā laidīs pasaulē. Kā arī par sievietēm, kuras šaubās par bērniņa laišanu pasaulē, lai viņas izvēlētos dzīvību.

Daži cilvēki gājiena laikā paliek baznīcā, lai aizlūgtu gan par gājiena norisi, gan par visiem tiem, kuru dzīvība ir apdraudēta.

Gājiens noslēdzas baznīcā ar priestera svētību.

Paredzēts, ka šie gājieni arī turpmāk notiks ik pēc diviem mēnešiem un aicināti pievienoties arī citi šādā veidā lūgties gribošie.

„Jo, kur divi vai trīs ir sapulcējušies Manā Vārdā, tur Es esmu viņu vidū." (Mt 18, 20)

Attēlā: lūgšanu gājiens, kurš notika 2004.gada vasarā.