Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Adventa laika ieskaņa Liepājas pilsētā
28.11.2019 pl. 07:58
Jau sākot ar 29. novembri dažādās Liepājas pilsētas vietās notiks Adventa laika ieskaņas pasākumi. Iedzīvotāji un viesi ir aicināti gan uz pirmās sveces iedegšanu vainagā, gan uz muzikāliem koncertiem, radošajām darbnīcām bērniem, gan ieklausīties garīdznieku sacītajā.

29. novembrī pl.16.00 Adventa vainaga iedegšana notiks Ganību ielā 135/141 pie veco ļaužu mājas.

Par tradīciju ir kļuvis pasākums, kad kopā ar Ezerkrasta mikrorajona iedzīvotājiem un Veco ļaužu dzīvojamās mājas iemītniekiem tiek iedegts Adventa vainags, un sanākušie pulcējas Sv. Meinarda baznīcā, lai ieklausītos priestera uzrunā un skaistās dziesmās. Ziemassvētku noskaņu palīdzēs radīt mūziķe Zanda Štrausa.

Sestdien, 30. novembrī, pl. 17.00 Adventa vainaga iedegšana Rožu laukumā un koncerts Romas dārzā, Zivju ielā 3

Ik gadu Liepājas sirdi - Rožu laukumu rotā krāšņs Adventa vainags ar četrām svecēm. Pirmās sveces iedegšana liecina par Kristus dzimšanas dienas tuvošanos un svētku gaidīšanas laika sākumu. 

Kopā ar pilsētas viesiem iedegsim pirmo sveci Adventa vainagā piedaloties koncertā, ieklausoties labajā vēstī un ik katrs izgatavosim sev ziemassvētku rotājumu.

Pasākumu vadīs aktieris Andris Bullis, muzikālo priekšnesumu dzirdēsim Elizabetes Zagorskas un pavadošās grupas sniegumā, kā arī sagaidīsim kādu muzikālu pārsteigumu. Savukārt par Adventa laika nozīmi pastāstīs garīdznieki.

Jūs sasildīs ne tikai priekšnesumi, bet arī silta tēja un cienasts.

Uz radošajām darbnīcām visi laipni aicināti no plkst. 16:00, bet koncerts sāksies plkst. 17:00.

1. decembrī pl. 15.00 Adventa laika ieskaņa un svētku egles iedegšana Karostā, Ģenerāļa Baloža ielā 1, pie sociālās dzīvojamās mājas.

Par svētku sajūtu parūpēsies dziedātājs Jānis Lemežis ar grupu, pasākumu vadīs Mārcis Grīnbarts, savukārt adventa stāstu stāstīs mācītājs.

Organizatori ir sagatvojuši svētku programmu, radošās darbnīcas bērniem, karstu Ziemassvētku dzērienu un cienastu. Aktivitātēs varēs piedalīties ikviens pasākuma apmeklētājs - gan liels, gan mazs.

kalendars.liepaja.lv