Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Pasākumi garīgās dzīves padziļināšanai gavēņa laikā (papildināts 16.03.)
04.03.2020 pl. 22:38
Lai vērtīgi izdzīvotu gavēņa laiku un labāk sagatavotos Kristus augšāmcelšanās svētkiem, ikviens interesents ir aicināts ņemt dalību tematiskos pasākumos, kas notiek Liepājas katoļu draudzēs.

Sākot ar 7. martu, ikviens ir aicināts piedalīties lekcijās, kuras palīdzēs izprast būtiskas tēmas, padziļināt un atsvaidzināt zināšanas Katoliskās Baznīcas mācībā.

Lekcijas notiks sestdienās, sākoties ar Svēto Misi plkst. 10:00 Liepājas Svētā Jāzepa katedrālē (Dievmātes kapelā). Lekciju sākums plkst. 11:00 Liepājā, Kūrijas pagraba zālē (Peldu ielā 15, ieeja no Rakstvežu ielas pagalma puses). Lekciju ilgums apmēram 2,5h ar kafijas pauzes starpbrīdi.

Lekciju tēmas un lektori:

7. martā ”Žēlastība un žēlsirdība” (Sv. Misi svin un lekciju vada pr. Edijs Silevičs).

28. martā ”Dievs – žēlsirdības avots” (Sv. Misi svin un lekciju vada pr. Andžejs Lapinskis).

4. aprīlī  ”No radīšanas līdz Kristum” (Sv. Misi svin un lekciju vada pr. Kristaps Oliņš).

25. aprīlī ’’Lūgšana Svētajos Rakstos un kristieša dzīvē” (Sv. Misi svin un lekciju vada pr. Valdis Drīksna).

2. maijā "Ko nozīmē kalpot ar klātbūtni?" (Sv. Misi svinēs pr. Kristaps Oliņš. Lektore: Mg. teol. Dana Kalniņa Zaķe, P.Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (KUS) garīgās aprūpes dienesta vadītāja.)

Dalība lekcijās ir bez maksas.

Pieteikšanās un info – 26093782 Iveta.

~   ~   ~

Padziļināt savu garīgo dzīvi ar ikdienas lūgšanu, apcerot Svētos Rakstus un daloties savā ticības pieredzē, gavēņa laikā varēs trešdienās, sākot ar Svēto Misi pl. 18.00 Liepājas Svētā Jāzepa katedrālē. Pēc dievkalpojuma tikšanās notiks Kūrijas pagraba zālē. Gavēnī plānotas 7 tikšanās reizes.

~   ~   ~

Gavēņa laika liturģiskās mūzikas mazās darbnīcas notiks no 13. līdz 15. martam Liepājas Sv. Dominika klosterī.
Darbnīcas vadīs K. Locika, L. Ločmane un t. Oskars Jabloņkis OP. Organizatori aicina pieteikties līdz 8. martam zvanot Kristīnei 26705843. Ziedojums par dalību izdevumu segšanai.

Sakarā ar izsludināto ārkārtas situāciju valstī, augstāk minētie pasākumi ir atcelti līdz nākamajiem rīkojumiem, par kuriem paziņosim.

Foto: Pixabay.com/JacksonDavid