Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

3. jūnijā notiks tiešsaistes konference "Gribu dzīvot"
26.05.2020 pl. 21:44
Laikā, kad pasaule cīnās ar pandēmiju, vēl vairāk apjaušam, ka katra cilvēka dzīvība ir dārga un vērtīga. Tiešsaistes konference, kas sāksies 3. jūnijā pl. 10 sastāvēs no divām lekcijām ("Cilvēka dzīvība", "Aborts kā gribēts vai negribēts zaudējums: teoloģiskie un psiholoģiskie aspekti") un cilvēku pieredzes stāstiem.

"Mēs uzskatām par savu misiju iestāties par dzīvību visā cilvēka dzīves garumā - no iesākuma līdz cilvēka mūža pēdējam brīdim. Vēlamies informēt sabiedrību par dzīvību un tās svarīgumu, it īpaši uzrunājot to jomu speciālistus un pārstāvjus, kuri savā ikdienā sastopas ar cilvēkiem, visbiežāk grūtu un smagu izvēļu priekšā, un ar cilvēkiem, kuri sniedz citiem atbalstu un padomu," saka konferences organizatori Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas Diakonijas centrs.

2020. gada 3. jūnijā bezmaksas tiešsaistes konferencē "Gribu dzīvot" no plkst.10:00 līdz 14:00 sāks aplūkot cilvēka Dzīvības ciklu sākot ar cilvēka dzīves pašu sākumu. Runās par cilvēka rašanos, vecāku izvēli, abortu un galu galā: izvēli Par Dzīvību. Konference sastāv no divām lekcijām un cilvēku pieredzes stāstiem.

Lekcijās uzrunās:

Aiga Rotberga, ginekologs-dzemdību speciālists, klīnikas "Ģimenes sirds" vadītāja. Lekcija "Cilvēka dzīvība". Par cilvēka dzīvības rašanos, attīstības fāzēm, bērna piedzimšanu un par sievietes pēcdzemdību perioda fizioloģiju.

Kristīne un Edgars Maži, psihoterapeite un mācītājs. Lekcija "Aborts kā gribēts vai negribēts zaudējums: teoloģiskie un psiholoģiskie aspekti". Cik pamatoti ir abortu uzskatīt kā viennozīmīgi sliktu vai labu? Vai un kādas sekas tas varētu atstāt cilvēku un sabiedrības dzīvē? Kā uz to paraudzīties no Bibliskā un psiholoģiskā viedokļa?

Būs iespēja lektoriem uzdot jautājumus, un paredzēta neliela pauze.

Vairāk par konferenci un reģistrāciju meklēt: www.diakonija.lv