Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Ierobežojumi, kas attiecas uz draudzēm ārkārtas situācijā
09.11.2020 pl. 17:51
No šodienas, 9. novembra, līdz 6. decembrim, lai ierobežotu vīrusa Covid-19 izplatību sabiedrībā, Latvijā ir izsludināta ārkārtas situācija. Šajā laikā noteikti ierobežojumi, kas attiecas arī uz reliģiskās darbības veikšanas vietām.

Dievkalpojumi arī turpmāk varēs notikt klātienē, taču būs jāievēro papildu drošības noteikumi. Ja netiek organizēts pasākums, reliģiskās darbības veikšanas vietas (baznīcas) var būt atvērtas, sākot no pl. 6 līdz pl. 20. Vienam apmeklētājam ir jāparedz vismaz desmit kvadrātmetri no apmeklētājiem pieejamās telpu platības. Attiecīgajā vietā vienlaikus atļauts atrasties ne vairāk kā 50 % no kopējā iespējamā cilvēku skaita, ko pieļauj apmeklētājiem pieejamā telpu platība un infrastruktūra. Pie baznīcu ieejām labi redzamā vietā jāizvieto informācija, tai skaitā svešvalodās, par maksimāli pieļaujamo cilvēku skaitu, kas vienlaikus var atrasties šajā vietā.

Bērēs ir atļauts pulcēties ne vairāk kā desmit cilvēkiem vienlaikus, neskaitot personas, kas tieši saistītas ar bēru norises nodrošināšanu. Bērēs var atrasties cilvēki no vairāk nekā divām mājsaimniecībām, bet kopskaitā desmit cilvēki bez personām, kas nodrošina bēru norisi. Savukārt svētdienas skolas nodarbības un citas apmācības, kursi var notikt attālināti. Klātienē var norisināties individuālas nodarbības vai arī nodarbības vairākām personām, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā.

Pēc epidemiologu ieteikuma draudzes tiek aicinātas  pārskatīt dziedāšanas organizēšanu dievaklpojumu laikā, samazinot dziedošo personu skaitu līdz 4 personām, ja personas atrodas no kopējas telpas nodalītā vietā, vai līdz vienam solistam, ja dziedāšana notiek tajā pašā telpā, kur atrodas draudze. Organizējot dziedāšanu, aicinām stingri ievērot gaisa plūsmu virzienus, nepieļaujot no dziedošās personas nākošo gaisa plūsmu virzību uz reliģiskās darbības veikšanas vietas apmeklētājiem. Šajās nedēļas nevar notikt kora mēģinājumi.

Tāpat kā līdz šim dievnamu apmeklētājiem jāvalkā sejas un deguna aizsegi (maskas). Ir atceļami visi socializācijas pasākumi ārpus dievkalpojumiem (piemēram, agapes), jo tieši tajos saskaņā ar Tieslietu ministrijas informāciju ir konstatēti Covid-19 inficējušanās gadījumi.

Foto: ilustratīvs foto Vatican Media