Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Romā par diakonu ordinēts jezuīts no Latvijas
07.04.2021 pl. 15:59
6. aprīlī Romā, Il Gesù baznīcā plkst. 16.00 (pēc vietējā laika) par diakonu tika ordinēts latviešu jezuīts Ivars Juhņevičs, kurš tādejādi uzsāka jaunu sava aicinājuma ceļa posmu.

Īsais Ivara dzīves apraksts atklāj ne tikai viņa dzīvi un personību, bet arī jezuītu formācijas jeb apmācības ceļu, kas lielākoties tiek aizvadīts ārvalstīs, tādejādi iegūstot plašu pieredzi, zināšanas un arī draugus.

Ivars Juhņevičs SJ ir dzimis 1985. gadā Daugavpilī. Absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, strādājis Rīgas Zolitūdes ģimnāzijā un Rīgas Katoļu Garīgajā seminārā. 2012. gadā iestājās Jēzus Sadraudzībā (Jezuītu ordenī). Savus pirmos soļus kā jezuīts spēra Polijā, Gdiņā, kur aizvadīja noviciātu divu gadu garumā, pēc tam studēja filosofiju Krakovā. Jezuītu formācijas līdztekus filozofijas un teoloģijas studijām ietver arī prakses periodus, tādēļ pēc filozofijas studijām Ivars atgriezās Latvijā, Rīgas Jezuītu kopienā, un iesaistījās „Radio Marija Latvija” darbā, vadot raidījumu „Lūgšanas ar sv. Ignāciju”. Vienlaikus viņš kā brīvprātīgais kalpoja Kalkutas māsu darbā ar nabadzīgākajiem. Pēc gada Ivars devās uz Romu, lai vēl gadu turpinātu praksi Jezuītu Bēgļu dienestā (Jesuit Refugee Service). Šīs starptautiskās organizācijas misija ir pavadīt un kalpot, kā arī aizstāvēt bēgļu, kuri tiek spiesti atstāt savu dzimteni kara vai kādu citu vajāšanu dēļ, tiesības. 2018. gadā Ivars uzsāka teoloģijas studijas Romas Pontifikālajā universitātē „Gregoriana”.

Pēc ordinācijas Ivars atgriezīsies Latvijā, lai sāktu pastorālo darbu, liekot lietā kalpošanā visas savas daudzās prasmes un talantus, piemēram, valodas, jo Ivars runā krievu (dzimtā), latviešu, poļu, itāļu un angļu valodās, vai zināšanas un pieredzi mūzikā.

SJ Latvijas kopiena
Titulfoto: Bonifatiuswerk