Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Arhibīskaps: ukraiņi dzīvo "psiholoģiskā terorā"
22.04.2021 pl. 08:06
Ukrainas grieķu-katoļu Baznīcas arhibīskaps Svjatoslavs Ševčuks sacīja, ka viņa tautieši dzīvo nepārtrauktās šausmās par uzbrukumu, kad pie robežas pulcējas Krievijas karaspēks.

“Ukrainas tautas vārdā es lūdzu jūs lūgt Dievu par mieru Ukrainā, kā arī par starptautiskās sabiedrības iesaistīšanos, lai atrisinātu konfliktu un nepieļautu, lai notiek pasaules līmeņa uzliesmojums no šī degļa,” sacīja 50 gadus vecais arhibīskaps.

Ukraina ir valsts ar 44 miljoniem iedzīvotāju, kas robežojas ar Moldovu, Rumāniju, Ungāriju, Slovākiju, Poliju, Baltkrieviju un Krieviju. Krievijas un Ukrainas karš sākās 2014. gada februārī, koncentrējoties valsts austrumos. 2020. gada jūlijā karojošās puses vienojās par pamieru.

Tomēr pēdējos mēnešos pamiera līguma pārkāpumi ir kļuvuši arvien biežāki, jo Krievija uz savas robežas ar Ukrainu pulcina karaspēku.

“Mēs esam ļoti apmulsuši un satraukti par Krievijas militārās klātbūtnes palielināšanu pie mūsu valsts sliekšņa,” sacīja Ševčuks. "Šķiet, ka šī ir visspēcīgākā militarizācija, kāda jebkad notikusi kopš kara sākuma. Starptautiskā sabiedrība šo faktu nevar nepamanīt."

"Taču man jāsaka, ka karš mūsu valsts austrumos, kas sākās 2014. gadā, nekad nav apstājies," atzīmēja arhibīskaps. "Katru dienu mūsu karavīri mirst, aizstāvot mūsu valsti no Krievijas agresijas. Tagad mēs atkal redzam garas Krievijas militāro transportlīdzekļu kolonnas, kas virzās uz Ukrainas robežas pusi."

Viņš teica, ka ukraiņi zina, ka viņu valsts ir globālāka konflikta centrā starp ASV un Krieviju, bet "Ukraina vēlas atjaunot tikai mieru, mūsu iedzīvotāji vēlas būt drošībā savās mājās, un viņiem nav intereses provocēt konfrontāciju ar Krievijas Federāciju."

"Visā šajā nacionālo baiļu periodā mūsu Baznīca vēlas būt tuvu savai tautai, daloties savas tautas sāpēs un rūpēs,” sacīja Ševčuks. Viņš teica, ka katoļi un citi kristieši Ukrainā kopš kara sākuma ir lūgušies un aicinājuši uz mieru “nepārtraukti”.

Catholicnewsagency.com
Foto: jorono/Pixabay.com