Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Pāvests apstiprina septiņu svētīgo kanonizāciju, bet nenosaka datumu
05.05.2021 pl. 12:10
3. maija priekšpusdienā Vatikānā notika kardinālu kopsapulce par septiņu svētīgo pasludināšanu par svētiem. “Viņi ar savu dzīvi liecināja par Kristu,” teica Kanonizācijas lietu kongregācijas prefekts, kardināls Marčelo Semeraro.

Pāvests Francisks nav noteicis kanonizācijas datumu. Tas atkarīgs no pašreizējās sanitārās situācijas pasaulē.

Baznīca kanonizēs laju, ticības mocekli Lācaru, kurš tiek saukts arī par Devasahajamu; Kristīgās doktrīnas kongregācijas dibinātāju, priesteri Cēsaru de Busu; Nabadzīgo māsu institūta dibinātāju, priesteri Luidži Mariju Palaccolo; Dievišķo aicinājumu institūta dibinātāju, priesteri Džustino Mariju Rusolillo; priesteri Šarlu de Fuko; Franciskāņu ordeņa māsu Mariju Frančesku no Jēzus un Svētās ģimenes mazo māsu kongregācijas dibinātāju Mariju Domeniku Mantovani. Konsistorija sākumā pāvests Francisks vadīja Stundu liturģiju.

Baznīca drīzumā pasludinās par svētu Šarlu de Fuko (1858-1916) - franču priesteri, Trapistu mūku, vientuļnieku. Šarls de Fuko (attēlā) ir dzimis aristokrātu ģimenē. Viņš iestājās karaskolā un tika nosūtīts uz Alžīriju, vēlāk uz Maroku. Negaidīta tikšanās ar kādu priesteri viņam palīdzēja atklāt ticības nozīmi un skaistumu. De Fuko iestājās Trapistu mūku ordenī Francijā. Iesvētīts par priesteri, viņš devās uz Maroku, kur dzīvoja vientuļnieka dzīvi. Nākamais svētais nomira Sahāras tuksnesī, vietējo iedzīvotāju uzbrukuma laikā. Pēc viņa nāves izveidojās vairākas kopienas, kuras sekoja viņa dzīves piemēram. Vērts pieminēt divas no tām: Jēzus Mazo māsu kopienu un Šarla de Fuko brālību. Viņš uzskatīja, ka katram kristietim ir jābūt apustulim un ka ticību nevar savienot ar lepnību, godkāri un vēlmi, lai tevi ciena visa pasaule. Lai ticētu ir jābūt pazemīgam. Un tāds viņš arī bija.

Vaticannews.va