Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Sv. Alberta baznīcā par priesteri iesvētīts kapucīnu brālis
24.08.2021 pl. 12:12
Svētdien, 22. augustā, Sv. Alberta baznīcā Rīgā, notika Mazāko brāļu kapucīnu ordeņa brāļa Jāņa Savicka ordinācija par priesteri. Priesterības sakramentu piešķīra arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs – Rīgas metropolīts.
Uz svinīgo notikumu bija ieradušies brāļi no Latvijas, Baltkrievijas un Polijas, provinces ministra brāļa Lukaša Vozņaka (Łukasz Woźniak) un provinces vikāra brāļa Tomaša Vroņska (Tomasz Wroński) vadībā, kā arī diecēzes priesteri un Rīgas Redemptoris Mater semināra rektors un semināristi.

Arhibīskaps Stankevičs pēc Svētās Mises iesākuma izteica pateicību Mazāko brāļu kapucīnu ordenim par brāļa Jāņa aicinājumu, atzīmējot, ka Baznīcai katrs priestera aicinājums ir zelta vērtībā. Sprediķī viņš atsaucās uz Mozu un septiņdesmit vecajiem, kas tika aicināti par viņa palīgiem. Viņš norādīja, ka bīskaps ir kā Mozus un viņam ir nepieciešami palīgi. Priesteri ir bīskapa rokas. Arhibīskaps īpaši atzīmēja priesteru lielo lomu Euharistijas svinēšanā un Žēlsirdības (grēksūdzes) sakramenta piešķiršanā. Priesteris ir tas, kuram ir jāsniedz liecība par Jēzu Kristu katru dienu izdzīvojot Evaņģēliju.
Pēc svinību Svētās Mises arhibīskaps, brāļi, priesteri, semināristi kā arī brāļa Jāņa ģimene un draugi sapulcējās uz svinību pusdienām klosterī.

Kapucyni.pl
Foto: br. Dawid Napiwodzki