Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

"Caritas" septembrī izglītos jautājumos, kas saistīti ar bērniem ar īpašām vajadzībām
02.09.2021 pl. 13:58
Labdarības organizācija „Caritas Latvija“ septembri ir izsuldinājusi par sabiedrības izglītības mēnesi, kura laikā konferencēs klātienē un tiešsaistē plāno stāstīt par bērniem ar īpašām vajadzībām un problēmām, ar kurām saskaras gan bērni, gan viņu ģimenes.

Šajā mēnesī norisināsies trīs semināri, kuros sepciālisti stāstīs par šiem jautājumiem. Savukārt mēneša noslēgumā plānota konference.

Trešdien, 8. septembrī, laikā no pl. 17.30 līdz 19 notiks lekcija “Biežākie veselības traucējumu iemesli bērniem ar funkcionāliem traucējumiem”. Semināru vadīs pediatre un bērnu infektoloģe, Bērnu klīniskās universitates slimnīcas Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja Anda Jansone. Savukārt no pl. 19 līdz 20.30 lekciju “Veselības un sociālās rehabilitācijas pamatnostādnes – individuālais rehabilitācijas plāns” vadīs fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārste, SIA “Rīgas veselības centrs” galvenā speciāliste fizikālās un rehabiltācijas medicīnas jomā Lolita Cibule.

Trešdien, 15. septembrī, norisināsies otrais seminārs, kura laikā arī tiks piedāvātas divas lekcijas. Pl. 17.30 klīniskā psiholoģe Inese Lietaviete stāstīs par saskarsmi un komunikāciju ar bērnu ar funkcionāliem traucējumiem un ģimeni, kurā ir bērns ar funkcionāliem traucējumiem, atbilstoši viņa funkcionālajiem traucējumiem. Savukārt pl. 19 Latvijas Universitātes Paula Stradiņa medicīnas koledžas Sociālās aprūpes katedras vadītāja Ina Vīksniņa vadīs lekciju par sociālās aprūpes pamatprincipiem darbā ar bērniem ar invaliditāti atbilstoši viņu funkcionālajiem traucējumiem.

Pēdējais divu lekciju seminārs norisināsies trešdien, 22. septembrī. Tajā pl. 17.30 Veselības ministrijas galvenais specialists fizikālajā un rehabilitācijas medicīnā profesors Aivars Vētra lasīs lekciju “Rehabilitācija bērniem ar invaliditāti, t.sk. inovatīvas metodes”. Pl. 19 Rīgas Sociālā dienesta pārstāve Zane Šteinerte informēs par sociālās sistēmas Rīgas pašvaldībā iespējām bērnu ar funkcionāliem traucējumiem atbalstam.

Mēneša aktivitātes trešdien, 29. septembrī, noslēgs konference-diskusija “Bērni ar īpašām vajadzībām un viņu ģimenes Rīgā – mūsu rūpes un atbildība”, kas norisināsies no pl. 13 līdz 16. Tās moderators būs žurnālists Ansis Bogustovs. Pasākuma mērķis ir veicināt sabiedrības, tai skaitā mērķa grupas un speciālistu, izpratni par bērnu ar funkcionāliem traucējumiem un viņu ģimenēm problēmām, veselības un sociālās funkcionēšanas uzlabošanas iespējām, līdzdarboties sociālās integrācijas jomā.

Semināri un konference plānoti klātienē “Caritas Latvija” sociālo pakalpojumu centrā “Terēzes māja”, kas atrodas Ojāra Vācieša ielā 6 k-1, Rīgā.

Pasākumiem varēs sekot līdzi arī tiešsaistē ZOOM platformā un https://www.facebook.com/CaritasLatvija. Lai reģistrētos dalībai klātienē vai ZOOM platformā, līdz 6. septembrim jāraksta pieteikums uz e-pastu info@caritas.lv. Pieteikties var arī zvanot uz tālruni: 29 552 102.

Semināri un konference tiek organizēti ar Rīgas domes Labklājības departamenta finansiālu atbalstu.

KABIA