Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Francisks: vecums ir privilēģija
17.09.2021 pl. 16:48
Pāvests nosūtīja vēstuli gados vecajiem un slimajiem priesteriem, kuri 16. septembrī kopā ar Lombardijas apgabala (Itālijas ziemeļos) bīskapiem piedalījās Brālības dienā. Šajā sakarā tika arī svinēta Svētā Mise par tiem priesteriem, kuru dzīvības paņēma Covid-19.

Vēstulē Francisks atgādina, ka vecums nav slimība, bet – privilēģija, proti, tā ir izdevība līdzināties cietošajam Jēzum, nesot savu krustu kā Viņš to nesa. “Padomājiet par Simeonu un Annu,” mudina Svētais tēvs, “tieši vecumā Evaņģēlijs pilnīgi ‘ienāca’ viņu dzīvē, un viņi, paņēmuši rokās Jēzu, sludināja visiem maiguma revolūciju”.

Kopienai, kas aprūpē slimos, jābūt dziļi iesakņotai Jēzū – turpina pāvests. Šajā kopienā gados vecie priesteri ir ne tikai “aprūpes objekts”, bet “aktīvie varoņi”, jo viņi ar savām atmiņām ir ļoti noderīgi jaunajām paaudzēm.

Noslēgumā Francisks lūdz sirmos un slimos priesterus lūgties par viņu un novēl tiem Dieva svētību un Dievmātes aizsardzību.

Kopš Covid-19 pandēmijas sākuma 2020. gada martā līdz šim brīdim Itālijā ir nomiruši gandrīz 300 priesteri. 92 no viņiem bija no Lombardijas reģiona, ko slimība skāra īpaši smagi.

Vaticannews.va