Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Rīgas arhidiecēze piedāvā iepazīt sinodālā ceļa vadlīnijas un normas
23.09.2021 pl. 13:20
Gatavojoties sinodālajam jeb kopīgajam ceļam, kas visā Universālajā Baznīcā sāksies 17. oktobrī, Rīgas arhidiecēze ir publicējusi divus dokumentus: “Vispārējās normas. Sinodālā ceļa sagatavošanas dokuments” un “Arhidiecēzes sinodālā ceļa pieredzes vadlīnijas un noteikumi”.

Plānots, ka abi dokumenti plašākai publikai tiks prezentēti 4. oktobrī Latvijas Starpdiecēžu augstākā garīgā seminārā telpās semināra aizbildnes svētās Terēzes no Bērna Jēzus svētku ietvaros. Taču jau tagad garīdznieki tiek aicināti stāstīt savās draudzēs par sinodālo ceļu, tā nozīmi un nepieciešamību, kā arī ikviens ticīgais ir aicināts lūgties īpaši šim notikumam sagatavotu lūgšanu, kuru var atrast dokumentā “Arhidiecēzes sinodālā ceļa pieredzes vadlīnijas un noteikumi”.

Sinodālās pieredzes posms draudzēs sāksies šī gada 17. oktobrī un turpināsies līdz 2022. gada 3. aprīlim. Tā ietvaros notiks sarunas ar draudžu pārstāvjiem, īpaši tiem, kas jūtas atsumti vai niesaistās Baznīcas dzīvē. Notiks tikšanās arī arhidiecēzes mērogā. Plānots, ka 2022. gada februārī Rīgas arhidiecēzi apmeklēs Bīskapu sinodes ģenerālsekretārs kardināls Mario Grehs.

Sinodālās pieredzes apkopošana norisināsies no 2022. gada 3. līdz 30. aprīlim, apkopojot draudžu un arhidiecēzes līmeņa pasākumu galīgās rakstiskās sintēzes.

Jautājumu, ieteikumu un neskaidrību gadījumā var sazināties ar Rīgas arhidiecēzes sinodālā ceļa koordinācijas centru, zvanot uz tālruni 28811606.

Ar dokumentiem īsā video iepazīstina arī priesteris Pauls Kļaviņš, kas ir Rīgas arhidiecēzes sinodālā ceļa norises atbildīgā persona. Video var noskatīties šeit.

- Vispārējas normas – Sinodālā ceļa sagatavošanās dokuments;

- Arhidiecēzes sinodālā ceļa pieredzes vadlīnijas un noteikumi

KABIA