Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Norisināies otrais vebinārs ciklā "Baznīca kā Dieva Tauta ceļā"
19.01.2022 pl. 11:14
Aizvadītā gada oktobrī, kad Baznīcā sākās sinodālā ceļa pieredze, Rīgas Augstākā reliģijas zinātņu institūta (RARZI) Katehēzes metodiskais centrs ziņoja par vebināru ciklu katehētiem „Baznīca kā Dieva Tauta ceļā”. Šobrīd vebināru cikla rīkotāji aicina uz otro tikšanos.

Pirmais vebinārs “Katehēta identitāte un aicinājums Baznīcas kopīgajā ceļā” norisinājās aizvadītā gada 23. oktobrī. Šoreiz vebināra tēma ir „Garīgs prieks būt Dieva tautai” ( Svētais tēvs Francisks), akcentējot ticīgo kopienas lomu un atbildību katehētiskajā kalpojumā Baznīcā.

Pasākums norisināsies 29. janvārī no pl. 9 līdz 16.15 un tajā piedalīties aicināti ne tikai katehēti, bet arī garīdznieki un draudžu pārstāvji. Vebināru atklās Katehēzes metodiskā centra vadītāja Lolita Ērgle Mg.paed., priesteris Andris Ševels MIC Dr.theol. savā uzrunā pievērsīsies jautājumam, kas saistīts ar kopīgo atbildību par Baznīcu un katehēzi, bet priesteris Mihails Orlickis Dr.theol. stāstīs par katehēzes kopienas dimensiju “Ticīgo liecība ir katehēzes pamats”. Pēc pusdienu pārtraukuma atbildīgais par sinodālā ceļa procesa norisi Rīgas arhidiecēzē priesteris Pauls Kļaviņš Dr.theol. pievērsīsies izpratnei par Baznīcas katolisko dažādību kopībā, ņemot vērā iespēju piederēt dažādām grupām un ārējos ideoloģiskos iespaidus. Savukārt semināra programmu noslēgs Rīgas arhidiecēzes jauniešu koordinatores Andas Aleksandrovas Bc.art. stāstījums par darbu ar jauniešiem projekta “Celsimies un celsim!” ietvaros.

Vebināram var pieteikties līdz 27. janvārim, rakstot vai zvanot L. Ērglei (lolita_ergle@inbox.lv; mob. tālr. nr. 29527064). Piesakoties ir nepieciešami sekojoši dati: vārds, uzvārds, draudze, mobilā tel. nr., e-pasta adrese.

Vebināra dalības maksa ir septiņi eiro. Pēc tās iemaksas RARZI bankas kontā (LPU FILIĀLE RARZI, reģ. nr. 40003501407, Katoļu iela 16, Rīga LV-1003, LV25HABA0001408056042, Maksājuma mērķis: Vebinārs Impulss 29.01.2022) dalībniekiem uz norādīto e-pasta adresi tiks nosūtīta Zoom piekļuves saite. Vebināra dalībnieki saņems apliecību par 8 stundu izglītības programmu (elektroniskā veidā).

KABIA