Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Aizputes muzejā no jauna skatāma izstāde "Kā zied Kurzemes ornāts?"
04.10.2022 pl. 16:13
Pagarinot izstādē eksponēto priekšmetu deponēšanas termiņu, no 4. oktobra Aizputes novadpētniecības muzeja izstāžu zālē, pēc muzeja apmeklētāju lūguma, no jauna būs apskatāma Kurzemes Katoļu baznīcu seno liturģisko tērpu, tekstīliju un priekšmetu ekspresizstāde “Kā zied Kurzemes ornāts?”.

Izstādē apskatāmas 129 vienības (no tām 38 vienības ir valsts aizsargāti sakrālās kultūras mantojuma pieminekļi), kas izstādei deponētas no Liepājas Sv. Jāzepa katedrāles, Aizputes Kristus Karaļa un Alsungas Sv. Ercenģeļa Miķeļa baznīcu draudzēm, kā arī no Dienvidkurzemes novada Aizputes, Apriķu un Pāvilostas novadpētniecības muzeju krājumiem un Vecpils Senlietu krātuves. “Šī izstāde muzejā augusta sākumā tika veidota Nacionālās Kultūras mantojuma pārvaldes iniciētā trīs dienu pasākuma “Sakrālais mantojums – jaunas atklāsmes” ietvaros, tāpēc liels prieks, ka oktobrī varēsim atkal iepriecināt visus interesentus, arī  tos, kuri  vēlējās, bet augusta pirmajā nedēļā nepaguva apskatīt šo unikālo izstādi!” par izstādi un tās vērtību pastāsta Aizputes novadpētniecības muzeja vadītāja Jolanta Berga.

Muzejā apskatāmās izstādes laikā, līdz pat 9. novembrim, izveidots arī īpašs piedāvājums – programma skolēniem, muzejpedagoģes vadībā, kas aicinās, praktiski darbojoties, labāk iepazīt rituālo tērpu veidus, to nozīmi un pielietojumu priestera darba ikdienā. Uz muzejpedagoģisko programmu skolēnus obligāti jāpiesaka  iepriekš, zvanot 20258776. Bet 14. oktobrī, plkst. 17.00 iecerēta tikšanās ar tekstilmākslinieci, botāniķi un folkloristi Jantu Mežu atvērtai sarunai par augu semantisko vietu liturģiskajos tērpos, tādejādi  atklājot eksponātu stāstus.

Dkn.lv