Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Jaunākajā "Nāc" numurā lasi par novembra svētkiem un citām aktualitātēm Baznīcā
07.11.2022 pl. 20:14
Iznācis kārtējais “Nāc” numurs, kurā lasītājs var iepazīties ar novembra galvenajiem svētkiem – Visu svēto dienu, tās vēsturi un šo svētku nozīmi plašākā kontekstā.

Priesteris Vjačeslavs Bogdanovs rakstā “Svētīgi ir lūgt par mirušajiem” pievērsies mirušo ticīgo pieminēšanas nozīmīgumam, atgādinot gan par šķīstītavas pastāvēšanu, gan atlaidām, kuras varam iegūt, lūdzoties par mirušajiem, kā arī par kapu kopšanas tradīciju, kas palīdz uzturēt dzīvu mūsu atmiņu un lūgšanu par mirušajiem.

“Chemin Neuf” kopienas mājā Liepājā šobrīd saimnieko Blažejs, Katrīna un mazais Emanuēls, par viņu katra atsevišķo un kopīgo ceļu, ieklausoties Dievā, var lasīt intervijā ar jauno ģimeni. Tā kā izdevums iznācis oktobra beigās, tad avīzes vidējais atvērums atvēlēts intervijām par rožukroņa lūgšanu – kādu vietu tā ieņem mūsu līdzcilvēku dzīvē un kāda ir viņu personīgā pieredze.

Liepājas Katoļu pamatskola jaunajā mācību gadā turpina uzsākto darbu, atrodot arvien jaunus veidus kā izglītot bērnu sirdis un prātus. Ar to iespējams iepazīties skolotājas Antras Zomerfeldes rakstā “Jaunais mācību gads Katoļu pamatskolā”.

Jaunieši meklē iespējas kā uzrunāt citus jauniešus, lai satiktos baznīcā. Tezē lūgšana ir viens no šādiem veidiem, bet pieticīgais apmeklētāju skaits sarīkotajā pasākumā liek uzdot jautājumu – kur pazuduši jaunieši? Aleksandras Runde rakstā “Jaunu spēku Kungs man dāvā” meklē atbildes un rosina uzdot vēl citus jautājumus.

Laikraksta pēdējā lapā lasītājs var uzzināt – kā kuldīdznieki vairāku dienu garumā kopā ar savu prāvestu apceļojuši Latgali.

Laikraksta "Nāc" redaktore Ieva Liede