Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Kristīnes Sudmales-Locikas dzejas grāmatas un mūzikas albuma atvēršanas svētki
17.12.2022 pl. 08:21
Īsi pirms Ziemassvētkiem klajā nāk dziesminieces un dzejnieces Kristīnes Sudmales-Locikas dzejas grāmata un mūzikas albums "Tā, kas nepāriet". Atvēršanas svētki notiks 20. decembrī pulksten 19.00 mākslas galerijas "Romas dārzs" Berči zālē (Liepājā, Zivju ielā 3).

“Grāmatas atvēršanas koncertā iepazīstināsim gan ar dzejoļiem, gan dziesmām, gan dziesmu izpildītājiem,” stāsta autore Kristīne Sudmale-Locika, “dziedāsim gan dziesmas no grāmatā ievietotā dziesmu albuma, gan albuma dalībnieki dalīsies ar savu radošo prieku.”

Grāmatā “Tā, kas nepāriet” būs lasāma Kristīnes radītā dzeja, skatāmas viņas veidotās fotogrāfijas, kā arī klausāma viņas mūzika grāmatai pievienotajā CD. Līdz šim esam labi iepazinuši Kristīni kā dziesmu autori, bet ar šo pirmo dzejas izdevumu atklājam viņas personību dzejā.

Izdevuma redaktore Zane Daugule raksta: “Tu stāvi kalna pakājē, apbrīno to un vēlies tikt virsotnē. Bet, lai tiktu virsotnē, ir jāpārvar kāpšanas grūtības un jāpiedzīvo itin viss, kas nepieciešams, lai virsotnē nokļūtu. Tieši šādas asociācijas manī radīja Kristīnes dzejas materiāls, ar kuru strādāju gan vasaras tveicē, gan rudens krāsainībā, līdz nonācu pie atziņas, ka atlase un kompozīcija jāveido ar garīgās izaugsmes augšupejošo līkni, kura skaidri iezīmē liriskā varoņa pārdomas, šaubas, izvēli un visbeidzot – lēmumu uzkāpt kalnā, tā virsotnē.”

Atvēršanas svētkos būs iespēja sveikt autori Kristīni Sudmali-Lociku un arī iegādāties jauno izdevumu. Koncertā piedalīsies arī Kristīnes brāļi Kristaps Sudmalis un Ivars Sudmalis (kurš ir arī ieraksta skaņu meistars), Ēriks un Ivonda Vilsoni, dzejniece Jana Egle, dziesminieki Jānis Rūcis un Simona Rača-Rūce, čellists Nils Goiževskis, obojists Āris Burkins, džeza akordeoniste Paula Rebeka Biteniece, flautiste Agnese Buša, perkusionists Didzis Šķila, kordiriģente Hanna Cinovska un māksliniece Aleksandra Runde.

Grāmata tapusi autores sadarbībā ar Austras biedrību, Gintu Veilandu un SIA “Libri Style”, pateicoties Latvijas Republikas Kultūras ministrijas, Latvijas Nacionālā kultūras centra un privātu ziedotāju finansiālam atbalstam. Koncerta norisi atbalsta mākslas galerija “Romas dārzs”.

Ieeja par ziedojumiem.