Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Vasarā Latviju pametīs Betānijas dominikāņu māsas
06.02.2023 pl. 13:54
Šovasar tiks slēgts Betānijas dominikāņu māsu klosteris, kas atrodas Rīgā, Drustu ielā 36a, ziņo māsas. Pēc rūpīgām pārdomām šādu lēmumu 4. februārī pieņēma kongregācijas ģenerālkapituls.

Rīgas klostera priekšniece māsa Hanna Rita Laue paskaidroja, ka Betānijas dominikāņu kongregācija pasaulē kļūst arvien mazāka, tā arī Vācijā tiks slēgts viens klosteris. Reaģējot uz šo situāciju, kopienas vadība apvieno spēkus, lai nodrošinātu kongregācijas iespēju kvalitatīvi darboties arī turpmāk.

Šobrīd klosterī Rīgā dzīvo trīs māsas. Plānots, ka viņas līdz jūlija beigām dosies uz kādu no kongregācijas kopienām Vācijā, taču savu iespēju robežās arī turpmāk meklēs iespējas sadarboties ar Latviju. Latvijā paliks viena māsa, kas šobrīd nedzīvo un arī turpmāk nedzīvos klosterī, jo Betānijas dominikāņu māsu kongregācija īpašos gadījumos pieļauj iespēju māsām izdzīvot kopienas garīgumu ārpus klostera.

“Esam pateicīgas par žēlastību, ka 28 gadus varējām būt šeit, Latvijā. Priecājamies, ka mūsu klosteris varēja atvērt durvis daudziem cilvēkiem, sniedzot viņiem dažāda veida atbalstu, kā arī priecājamies par iespēju sludināt Dievu visdažādākajos veidos visā Latvijā,” raksta māsas paziņojumā par klostera slēgšanu Rīgā.

Viņas norāda: “Latvija ir ierakstīta visu mūsu māsu sirdīs, un pieredze Latvijā ir pārveidojusi un bagātinājusi visu mūsu kongregāciju. Īpašs paldies visiem, kas mūs atbalstīja, un visiem, ar kuriem esam sadarbojušās.“

Māsas aicina pieminēt viņas savās lūgšanās, kā arī aicina svētdien, 30. aprīlī, uz atvadu Svēto Misi.

KABIA
Foto: Betānijas dominikāņu māsas