Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Svētais tēvs sveic lietuviešus un ukraiņus
06.03.2023 pl. 15:23
Tā kā 4. martā Baznīca atzīmēja svētā Kazimira liturģiskās piemiņas dienu, Francisks svētdien apsveica lietuviešus, kuri bija ieradušies Svētā Pētera laukumā, lai kopā ar viņu lūgtos “Kunga eņģelis”. Kārtējo reizi pāvests pieminēja arī Ukrainu.

“Sveicu svētceļniekus no Lietuvas līdz ar Romas lietuviešu kopienu, kas svin svēto Kazimiru” – teica pāvests. 

Ārpus Lietuvas dzīvojošie lietuvieši svētdien, 5. martā, atzīmēja Lūgšanu dienu par lietuviešiem pasaulē. Šajā sakarā Lietuvas Bīskapu konferences nozīmētais ārvalstīs dzīvojošo lietuviešu kapelāns, arhibīskaps Lionginas Virbalas, aicināja ārzemju tautiešus uzturēt dzīvu saikni ar dzimteni un savstarpēju kopību, saglabāt cerību, uzticību patiesībai un lūgt Dieva svētību sev un Lietuvai.

Lūgšanu diena par lietuviešiem pasaulē tiek atzīmēta katru gadu svētdien pirms vai pēc Lietuvas aizbildņa sv. Kazimira liturģiskās piemiņas dienas. Kazimirs bija Polijas un Lietuvas karaļa un Ungārijas un Bohēmijas karaļmeitas dēls. Viņš dzīvoja no 1458. līdz 1484. gadam. Svētā dzīvi raksturoja šķīstība, dievbijība un dedzība labajos darbos. Viņš nesavtīgi gādāja par trūkumcietējiem un slimajiem, un bija liels Dievmātes godinātājs. Svētais Kazimirs ir apbedīts Viļņā. 

Vaticannews.va