Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Sadraudzības pasākums tiem, kas dosies uz Jauniešu dienām
21.03.2023 pl. 09:39
Latvijas jaunieši turpina gatavoties ceļam uz Lisabonu, Portugāli, kur šī gada vasarā norisināsies Pasaules Jauniešu dienas. Jau 26. martā jaunieši, kas vēlas doties uz Portugāli, aicināti tikties kārtējā sadraudzības pasākumā.

Šoreiz tas norisināsies Rīgas Kristus Karaļa draudzes telpās Portugāles gaisotnē, kopā lūdzoties, savstarpēji iepazīstoties, mielojoties ar picu un uzzinot kaut ko jaunu par Portugāli, piedaloties viktorīnā. Būšot daudz prieka, sola pasākuma rīkotāji.

Kā pastāstīja Pasaules Jauniešu dienu koordinatore Anda Aleksandrova, šobrīd ir zināms, ka Latvijas jauniešu grupa uz Pasaules Jauniešu dienām dosies ar autobusiem. Izbraukšana paredzēta 24. jūlijā un gan turpceļā, gan arī mājupceļā jauniešiem būs iespēja apskatīt dažādas Eiropas pilsētas un svētvietas. Jauniešiem tas būs svētceļojums, kura laikā varēs gan savstarpēji iepazīties, gan arī kopā lūgties, svinēt Svēto Misi, klausīties katehēzes, slavēt, spēlēt spēles, piedzīvot sadraudzību un vienotību. Zināmas arī izmaksas, ar kurām jauniešiem jārēķinās – tie ir aptuveni 750 eiro (šajā summā iekļauta dalības maksa par diecēzes un Jauniešu dienām, kā arī ceļa izdevumi, lai nokļūtu Portugālē). “Mēs ļoti meklējam arī tūrismā zinošu cilvēku, kuram ir pieredze svētceļojumu plānošanā un kurš varētu palīdzēt mūsu komandai,” norāda A. Aleksandrova.

Lai atbalstītu jauniešus, ikviens tiek aicināts uz lūgšanu par jauniešiem un viņu ceļu uz Portugāli. Tāpat, lai atbalstītu gan jauniešus, kuriem ir grūtības segt ceļa un Jauniešu dienu izdevumus, gan arī konsekrētās personas un semināristus, kas ceļā un arī Jauniešu dienu laikā jauniešiem būs garīgie līdzgaitnieki, ir atvērts ziedojumu konts LV52HABA0551047061250 (“Biedrība Radio Marija Latvija”, reģ. nr.: 40008212777). Līdzekļi, kas nonāks šajā kontā, tiks izmantoti gan jauniešu, gan garīgo pavadītāju atbalstam. Pārskaitot līdzekļus, ziedotāji var arī norādīt ziedojumu mērķi, piemēram, konkrētu draudzi, kuras jauniešus vēlas atbalstīt ceļā uz Portugāli.

Otrkārt, jauniešus var atbalstīt arī uzņēmēji un uzņēmumi, ziedojot dažādas preces. Šīs preces jaunieši var pārdot, lai tādā veidā savāktu trūkstošos līdzekļus ceļa izdevumu segšanai. Piemēram, ziedot var sveces, T-kreklus, kurus jaunieši var apdrukāt un izmantot Portugālē, kā arī pārtiku, kas noderēs ceļā utml. Šobrīd jaunieši ir izveidojuši radio džinglus, kuri tuvākajā laikā sāks skanēt Radio Marija Latvija. Tajos izskanēs aicinājumi gan uz lūgšanu, gan atbalstu ar dažāda veida ziedojumiem. Papildu informāciju par Pasaules Jauniešu dienām un dažādām iespējām uz tām doties var meklēt vietnē www.pjd.lv vai sazināties ar komandu pa tālr.: 27780078. Tie jaunieši, kas ceļojumā vēlas doties ar Latvijas jauniešu grupu, šajā vietnē līdz 30. martam var aizpildīt pieteikuma anketu. Tāpat tajā var atrast informāciju par pārējām grupām (Chemin Neuf, Emmanuel, ProSanctitate Oblātes un kultūras centrs RĪVA) un iespējām pieteikties.

“Pasaules Jauniešu dienās ir iespēja piedzīvot to, cik varena, spēcīga un daudzveidīga ir Baznīca, ieraudzīt miljonus, kas iet kopā ar Jēzu Kristu. Tas jebkuram jaunietim vēlāk dod spēku palikt Baznīcā, ja arī esi vienīgais jaunietis draudzē. Ja mēs nevēlamies, lai Baznīca izmirst, bet vēlamies, lai ir nākošā paaudze, mums ir jāziedo, ir jāatbalsta jaunieši! Tiem, kam kāds ir palīdzējis kādreiz, ir laiks palīdzēt citiem!” norāda Līva Kupfere, Radio Marija Latvija koordinatore.

Tieši tāpēc ir vērts pieteikties un uz šo īpašo pasākumu doties. Lai gūtu priekšstatu par to, kā noritēs ceļojums un iepazītos ar pārējiem ceļabiedriem, ir vērts 26. martā pl. 14 doties uz Rīgas Kristus Karaļa draudzi. Atgādinām, ka līdz šim jaunieši tikušies arī Rīgas Svētā Franciska draudzē un Marijas Magdalēnas draudzē. Plānots, ka līdzīgas tikšanās vēl šopavasar notiks arī Jelgavā, Valmierā un Liepājā.

KABIA