Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Divi Garīgā semināra audzēkņi saņem garīdznieka tērpu
21.03.2023 pl. 21:40
Sestdien, 18. martā, Rīgas Svētā Franciska baznīcā divi Latvijas Starpdiecēžu augstākā garīgā semināra otrā kursa audzēkņi pirmo reizi tika ietērpti sutanās jeb garīdznieka tērpā.

Svētājā Misē pulcējās Garīgā semināra mācībspēki un audzēkņi, kā arī abu semināristu tuvinieki un draugi. Dievkalpojumu celebrēja Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs.

Arhibīskaps, atsaucoties uz dienas Svēto Rakstu lasījumiem, abiem semināristiem – Artūram Supem un Aleksandram Jevdokimovam – novēlēja iepazīt Kungu, jo tas esot garīdznieka pirmais uzdevums. Tāpat viņš mudināja atcerēties pirmo mīlestību uz Kungu jeb savas dzīves notikumus, kad piedzīvota īpaša Kunga tuvuma pieredze, īpaši brīžos, kad iestājas rutīna un ikdiena šķiet pelēka. Tāpat arhibīskaps novēlēja būt izturīgiem savā aicinājumā. Tas nozīmē nebalstīties vien emocijās, kuras, lai arī ir pozitīvas, nav visa pamatā. Tieši tāpēc ir jābalstās ticībā.

2. kursa students A. Supe nāk no Balviem un Garīgajā seminārā iestājās uzreiz pēc vidusskolas beigšanas. Savukārt A. Jevdokimovs ir rīdzinieks, Svētā Franciska draudzes loceklis. Garīgajā seminārā šobrīd kopumā mācās deviņi studenti.

KABIA
Foto: Rīgas Sv. Franciska baznīcas jauniešu koris