Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Francisks aizstāv svēto Jāni Pāvilu II
18.04.2023 pl. 08:15
Pāvests Francisks svētdien aizstāvēja savu priekšgājēju Jāni Pāvilu II (attēlā), norādot, ka pret viņu vērstās apsūdzības ir aizvainojošas un nepamatotas.

Tā kā pēdējo dienu laikā svētā Jāņa Pāvila II vārds nonāca apmelojošu apsūdzību centrā saistībā ar Orlandi lietu, Francisks aizstāvēja savu priekšgājēju. Apsūdzības tika izteiktas vienā no Itālijas televīzijas kanāla La7 raidījumiem, pamatojoties uz anonīmām baumām, bez jebkādiem pavedieniem vai pierādījumiem. Francisks tās nosauca par aizvainojošām un nepamatotām.

Apsveicis svētdienas pusdienlaikā Svētā Pētera laukumā sanākušos Romas iedzīvotājus un daudzu valstu svētceļniekus – kopskaitā aptuveni 20 tk. ticīgo, pāvests sacīja: “Būdams pārliecināts, ka paužu visas pasaules ticīgo jūtas, es ar pateicību pieminu svēto Jāni Pāvilu II, kurš šajās dienās ir kļuvis par aizvainojošu un nepamatotu spriedumu objektu”.

Pēc tam Francisks atsevišķi apsveica ticīgos no Francijas, Brazīlijas, Spānijas, Polijas un Lietuvas, kā arī dažādu Eiropas zemju ugunsdzēsējus, kuri ieradušies Romā, lai piedalītos kādā plaša mēroga pasākumā. “Paldies par jūsu kalpošanu!” sacīja pāvests. “Bez tam es jums kaut ko pateikšu: kad par jums lūdzos, es lūdzu kādu žēlastību, proti, lai jums nebūtu darba!”

Vaticannews.va