Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Vides un sociālā krīze liek izveidot jaunus ekonomiskos modeļus
21.04.2023 pl. 07:20
20. aprīlī pāvests pieņēma dažādu reliģiju līderus no Mančesteras Lielbritānijā, kas ir apvienojušies darba grupā ar mērķi pasargāt atmosfēru pret piesārņojumu.

XVIII gadsimtā Mančestera izvērtās par industriālās revolūcijas centru Britu salās, tajā tika būvētas daudzas rūpnīcas, kuru skursteņi pret debesīm sāka mest melnus dūmus. Šī pilsēta kļuva par straujas rūpniecisko tehnoloģiju attīstības simbolu visā Eiropā.

Mančesteras reliģisko līderu grupas vizīte Vatikānā notika iedvesmojoties no pāvesta Franciska enciklikas “Laudato si”. Svētais tēvs pateicās šai grupai par centieniem novērst efektus, kas ved pie klimata izmaiņām. Pāvests atzīmēja, ka “rūpes Dieva dāvanas – radītā aizsardzības labā, ir jāiekļauj plašākos centienos, lai veicinātu integrālu ekoloģiju, kas respektētu katra cilvēka cieņu un vērtību, un atzītu traģiskos vides degradācijas efektus uz nabadzīgo ļaužu dzīvi”.

Francisks paskaidroja, ka “runa ir par to, lai tiktu atzīts, ka vides un sociālā krīze, ko piedzīvojam mūsdienās, nav vis divas atsevišķas, bet gan viena krīze, kas prasa jaunu un ilgtspējīgu ekonomisko modeļu izveidošanu”. Pāvests norādīja, ka tas “prasa arī apņēmību pārvarēt “lieto un izmet” kultūru, “atkritumu kultūru”, ko radījis patēriņš un vienaldzības globalizācija, kas kavē centienus risināt šīs cilvēciskās un sociālās problēmas kopējā labuma perspektīvā.”

Francisks pateicās delegācijai no Mančesteras par ieguldījumu “ekoloģiskās atgriešanās” labā, kas ir balstīta uz tādām vērtībām, kā cieņa pret dabu, pieticība, solidaritāte un rūpes par sabiedrības nākotni’’. “Šī ieguldījuma būtisks aspekts ir jūsu, kā ticības vīriešu un sieviešu darbs, kas veltīts jauniešu prāta un sirds audzināšanai, kā arī, lai apmierinātu viņu vajadzību pēc kursa maiņas un uz nākotni vērstas politikas, kuras mērķis ir ilgtspējīga un integrāla cilvēciskas attīstība,” teica pāvests viesiem no Lielbritānijas.

Foto: Pāvests pieņem "Interfaith Leaders from Greater Manchester" delegāciju

Vaticannews.va