Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Atvērto baznīcu diena: Aicinājums uz Svētā Gara nosūtīšanas vigīliju
21.05.2023 pl. 11:11
27. maijā, garīgās kultūras notikuma "Baznīcu nakts" un "Atvērto baznīcu diena" ietvaros, Liepājas Sv. Dominika draudze aicina iepazīties ar kopienu un ņemt dalību Sv. Gara nosūtīšanas vigīlijā.

Pēc Rožukroņa un Sv. Mises plkst.12.00 Liepājas Sv. Dominika baznīcā sāksies gatavošanās Sv. Gara nosūtīšanas vigīlijai. Baznīcas sagatavošana un sapošana svētkiem ir neatņemama tās sastāvdaļa. Nobaudījuši talcinieku zupu, dosimies uz tikšanos ar dominikāņu mūku t. Oskaru OP, Jēzus un Marijas māsām misionārēm no Kuldīgas un Liepājas, kā arī ar Liepājas dominikāņu laju kopienu. Pēc tikšanās mūs jau gaidīs dziesmu apgūšana vigīlijai, kuru vadīs Kristīne Locika.

Plkst. 19.00 sāksies Sv. Gara nosūtīšanas vigīlija - tās laikā būs Vissvētākā Sakramenta adorācija, vesperes, lasījumu stunda, konference.

Programma (Liepājas sv. Dominika baznīcā un klosterī, Jelgavas ielā 17):

11.30 - Rožukroņa lūgšana

12.00 - Sv. Mise

13.00 - talka baznīcā

14.30 - talkas zupa

15.30 - Iepazīsimies ar dominikāņiem!

17.00 - dziesmu mācīšanās

Ikviens aicināts pievienoties procesam - mācīties dažādu autoru dziesmas, kas paredzētas lūgšanai. No 18.00 mācīsimies dziesmas, kuras dziedāsim vakara vigīlijā.

19.00 - 21.00 Svētā Gara nosūtīšanas svētku vigīlija: Vesperes, Vissv. Sakramenta adorācija, Lasījumu stunda, Te Deum.

Esiet laipni aicināti un gaidīti!

Zinta Rozentāle,
Dominikāņu laju kopienas vadītāja

Baznīcu nakts un Atvērto baznīcu diena ir garīgās kultūras notikums, kas kristīgo draudžu baznīcās notiek vasaras sākumā. Tas ir laiks, kad baznīcā ienākt citādi un iepazīt kultūras un garīgās vērtības. Pasākuma dienā baznīcas mēdz būt atvērtas līdz pusnaktij un pat ilgāk. Nāc un esi viesis – izbaudi mūziku, mākslu, arhitektūru, sarunas, dziesmas, klusumu un lūgšanu.