Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

"Atvērto baznīcu diena" Ezeres katoļu draudzē: atceroties priesteri Gati Mārtiņu Bezdelīgu...
30.05.2023 pl. 07:25
Pēc vairāku gadu pārtraukuma, mūsu draudze nolēma piedalīties „Atvērto baznīcu dienā 2023”. Bez koncerta un citām aktivitātēm. Klusi atvērām savas baznīcas durvis, lai ienākušie varētu apskatīt aizsaulē aizgājušā priestera Gata Mārtiņa Bezdelīgas gleznas, bagātinātu savu dvēseli klusumā un pārdomātu par Mūžīgo.... par Dzīvību.

Šajā dienā apmeklētājiem bija iespēja piedalīties Vasarsvētku vigīlijas Misē, kuru svinēja mūsu draudzes priesteris Valdis Drīksna. Sprediķī viņš skaidroja par Vasarsvētku nozīmi Baznīcas un ticīgo cilvēku dzīvē.

Tālākie viesi mūsu baznīcā ieradās vakarā, no Jelgavas puses, kurus iepazīstinājām ar mūsu baznīcas vēsturi un draudzes dzīvi.

Ezeres katoļu draudzei bija iespēja divreiz iet ticības ceļu kopā ar priesteri Gati. Pirmoreiz - 1996. gada rudenī jaunais priesteris Gatis Bezdelīga dievkalpojumus sāka svinēt Ezeres kultūras namā, nedaudz vēlāk tie tika svinēti pagasta svinību zālē. Pamazām sāka veidoties Ezeres katoļu draudze un 1999. gadā tā iekārtoja savu kapelu Ezeres pagasta padomes ēkā. Liels nopelns draudzes izveidošanā un saliedēšanā bija tieši priesterim. 2006. gada rudenī priesteri Gati pārcēla uz Liepāju, un kopā ietais ceļš pārtrūka. Bet 2018. gada septembrī priesteri G. M. Bezdelīgu otrreiz nosūtīja kalpošanā uz mūsu draudzi, taču tikai līdz  2021. gada 24.martam, kad priestera dzīvība izdzisa.

No dienas izkāpu

Tavā priekšā nostājos

Kristu

Ar Tevi runājos

Kungs

Laiks bažīgi apstājies

Gaida

Kad no mūžības nākšu

(Dzejas rindas no G.M.Bezdelīgas grāmatas „Mēs sēdējām divatā”)

Ezeres katoļu draudze