Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Pāvestam veiktā operācija noritējusi veiksmīgi
09.06.2023 pl. 07:18
Ķirurģiskā operācija, kas pāvestam tika veikta Romas Džemelli slimnīcā, noritēja “bez sarežģījumiem” un “ilga trīs stundas” – paziņoja Vatikāna preses dienesta direktors Mateo Bruni.

Svētais tēvs ieradās Džemelli klīniskās universitātes slimnīcā 7. jūnijā īsi pirms pulksten 11.30, lai veiktu vēdera operāciju. Viņš izbrauca pēc vispārējās audiences, kas notika Svētā Pētera laukumā. Tā kā Romu apceļo svētās Terēzes no Bērna Jēzus relikvijas, tad audiences laikā tās atradās laukumā. Pāvests pagodināja relikvijas un to urnas priekšā nolika baltu rozi. Šajā dienā mikroblogošanas vietnē Twitter deviņās valodās viņš aicināja ticīgos lūgt caur Terēzes aizbildniecību žēlastību mīlēt Jēzu kā viņa Viņu mīlēja, spēt upurēt Viņam visus savus pārbaudījumus un sāpes kā viņa to darīja, lai visi iepazītu Jēzu un Viņu mīlētu.

Trešdienas vakarā ar žurnālistiem tikās Mateo Bruni un ārsts Serdžo Alfieri, kurš operēja pāvestu gan tagad, gan arī jau 2021. gadā. “Svētais tēvs ir pie apziņas un pateicas par tuvības apliecinājumiem un lūgšanām”, sacīja ķirurgs, norādot, ka viņš pat esot paspējis pajokoties. “Viņš man pajautāja, kad būs trešā operācija”. Jebkādas komplikācijas, arī tādas, kas varētu būs saistītas ar kopējo anestēziju, tiek izslēgtas. Profesors Alfieri paskaidroja, ka parasti pēc šādas operācijas atveseļošanās periods slimnīcā ilgst aptuveni 5-7 dienas, bet tā kā Francisks ir cienījamā vecumā (viņam ir 86 gadi), tad tiks ievērota īpaša piesardzība. Ārsts viņam ieteica tuvākajā laikā izvairīties no jebkādas piepūles un smagumiem.

Pāvests šobrīd atrodas vienā no slimnīcas 10. stāva palātām – turpat, kur vairākas reizes uzturējās viņa priekšgājējs, svētais Jānis Pāvils II. Tieši turienei jau kopš priekšpusdienas bija pievērstas visas pasaules mediju televīzijas kameras. Žurnālisti un pārējie klātesošie varēja atviegloti uzelpot, kad pievakarē diviem no pieciem logiem tika pacelti baltie aizkari. Pēc tam sekoja ķirurga paziņojums: “Pāvests ir nomodā un pie apziņas…”.

Foto: Profesors Serdžo Alfieri, kurš operēja pāvestu, un Mateo Bruni  (ANSA)

Vaticannews.va