Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Notiks konference "Seksuālās un reproduktīvās veselības loģistika"
09.10.2023 pl. 08:10
Sestdien, 21. oktobrī norisināsies Latvijas Kristīgo mediķu biedrības (KMB) otrā organizētā konference, un šoreiz tās tematika veltīta seksualitātei un reproduktīvajai veselībai.

Biedrības vadītāja ginekoloģe-dzemdību speciāliste Aiga Rotberga norāda, ka sabiedrībā vēl aizvien var sastapt priekšstatus par to, ka konservatīvi domājošie cilvēki nelabprāt runājot par seksualitātes dažādajiem jautājumiem un problemātiku.

Speciāliste uzsver, ka tie ir nepamatoti aizspriedumi un patiesībā šī konference apliecinās to, ka konservatīvo vērtību domubiedri atklāti runā par šo mūsdienu sabiedrībai būtisko tēmu un piedāvā risinājumus dažādās ar reproduktīvo veselību saistītās problēmsituācijās.

Konferencē aicināti piedalīties gan profesionālās jomas pārstāvji, gan arī ikviens, kam jautājumi un tēmas par seksuālo un reproduktīvo veselību ir aktuālas konkrētā dzīves posmā. Būs iespēja saņemt vērtīgu un pētījumos balstītu informāciju par tādiem jautājumiem kā – visaptverošo seksuālo izglītību un sievietes individuālo veselību un labklājību, apjukums un pārpratumi seksualitātes jautājumos jauniešu vidū, uztura ietekme uz reproduktīvo veselību un auglības jautājumiem.

“Pamudinājums rīkot šādu konferenci mums bija jau pavasarī un, manuprāt, ļoti būtiski ir zināšanas par seksualitāti un reproduktīvo veselību balstīt vērtībās. Tas nozīmē, ka meitene mācās sevi pieņemt kā meiteni un puisis mācās sevi pieņemt kā puisi. Bioloģiskais dzimums ir neatņemama sastāvdaļa un būtisks temats, par ko runāt un izglītot, lai cilvēks var sevi pieņemt un ar prieku izdzīvot arī atšķirības, kas pastāv.” (A.Rotberga)

“Šajā konferencē aplūkosim arī jautājumus par fizioloģiskajiem procesiem, kas norit cilvēka ķermenī saskaņā ar tā dzimumu, diskutēsim par sievišķību un vīrišķību dzīves garumā. Mūsu speciālisti dalīsies zināšanās par cilvēka reproduktīvo vecumu un tā ietekmējošajiem faktoriem, par jautājumiem, kurus uzdod pāri, kad vēlas plānot bērnu ienākšanu. Mums būs brīnišķīga lektore no Lietuvas – Biruta Obeleniene ar tēmu “Konflikts starp visaptverošo seksuālo izglītību un sievietes individuālo veselību un labklājību”, “ plašāk informē Aiga Rotberga.

Konferences lektoru vidū būs Dainis Stikuts (ekonomikas zinātņu maģistrs), Ulvis Kravalis (pedagogs, lektors), Gita Ignace (uztura speciāliste), Dina Florena (ģimenes ārste), Baiba Stikute (vecmāte), Aiga Rotberga (ginekoloģe- dzemdību speciāliste), kā arī Biruta Obeleniene (Kauņas Vitauta Dižā universitāte teoloģijas fakultātes profesore)

Konference norisināsies klātienē (10.00-16.00) Rīgā, O.Vācieša 6 (Rīgas katoļu ģimnāzijas telpās) un tiešsaistē (Zoom platformā). Dalības maksa – 25 eiro.

Vairāk informācijas par konferenci un pieteikšanos – https://kristigiemediki.lv/lv