Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Aicina uz lūgšanu Izraēlas atbalstam
17.11.2023 pl. 08:06
Ir pagājis vairāk nekā mēnesis pēc tam, kad teroristu grupējums “Hamās” iebruka Izraēlā, tomēr joprojām asins izliešana turpinās un konfliktā cieš arī daudzi nevainīgi iedzīvotāji. Tāpēc Latvijas kristīgo konfesiju un reliģisko organizāciju vadītāji aicina uz kopīgu lūgšanu Izraēlas atbalstam, kura notiks svētdien, 26. novembrī, pl. 15 pie Brīvības pieminekļa Rīgā.

“Mūsu sirdīs ir dedzīga lūgšana pēc dievišķas iejaukšanās un spēka Izraēlas aizstāvjiem, ķīlnieku atbrīvotājiem un visiem labas gribas cilvēkiem, kuri ciena Dieva dāvāto dzīvību un tiesības uz brīvību katram cilvēkam,” raksta iniciatīvas autori. Viņi apliecina savu garīgo atbalstu un solidaritāti Izraēlas tautai un visiem nevainīgajiem militāro operāciju upuriem, kā arī nosoda “visas antisemītiskās izpausmes Eiropā un pasaulē”.

“Mūsu kristīgais mantojums mudina mūs strādāt, lai darītu pasauli draudzīgāku, veicinot taisnīgumu un žēlsirdību, lai miers pasaulē kļūtu par realitāti,” norāda reliģisko organizāciju pārstāvji.

Aicinājumu uz kopīgo lūgšanu parakstījuši: Rīgas arhidiecēzes palīgbīskaps Andris Kravalis, Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Kaspars Šterns, Latvijas Vasarsvētku draudžu apvienības bīskaps Modris Ozolinkevičs, Latvijas Vasarsvētku draudžu centra bīskaps Nikolajs Gribs, Rīgas Vecās Svētās Ģertrūdes draudzes mācītājs Krists Kalniņš, Vasarsvētku draudzes “Labā Vēsts” mācītājs Andrejs Čebotarevs un kristiešu draudzes “Prieka Vēsts” vec. mācītājs Vilnis Gleške.

KABIA