Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Francisks: pasauli apdraud ne tikai karš, bet arī klimata pārmaiņas
28.11.2023 pl. 07:59
Svētdien, uzrunā pēc lūgšanas “Kunga eņģelis”, pāvests pateicās Dievam par pamieru starp Izraēlu un Palestīnu, aicināja ticīgos lūgties par viņa ceļojumu uz Dubaiju un, atzīmējot Pasaules jauniešu dienu, mudināja jauniešus būt priecīgiem Baznīcas dzīves galvenajiem varoņiem.

Pāvests pateicās Dievam par pamieru starp Izraēlu un Palestīnu un dažiem atbrīvotajiem gūstekņiem. Viņš aicināja lūgties, lai pēc iespējas ātrāk tiktu atbrīvoti visi gūstekņi, padomāt par viņu ģimenēm, lūgties arī par to, lai Gazā tiktu ievests vairāk humanitārās palīdzības un tiktu likts uzsvars uz dialogu, kas ir vienīgais miera panākšanas ceļš. Tas, kurš negrib iesaistīties dialogā, negrib mieru – viņš sacīja.

Pēc tam Francisks atgādināja, ka mūsu pasauli apdraud ne tikai karš, bet arī klimata pārmaiņas. To rezultātā tiek pakļauta briesmām dzīvība uz zemes un jo īpaši apdraudētas nākamās paaudzes. Tas ir pretrunā ar Dieva plānu, jo Dievs visu radīja dzīvībai. Pāvests norādīja, ka drīzumā dosies uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem, lai uzstātos ANO Vispārējās konvencijas par klimata pārmaiņām dalībvalstu konferencē (COP28), kas notiks Dubaijā. Viņš jau iepriekš pateicās visiem, kuri pavadīs viņu šajā ceļojumā ar savām lūgšanām. Romas bīskaps arī pateicās visiem tiem, kuriem rūp vides aizstāvēšana. Atgādinām, ka pāvests dosies uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem no 1. līdz 3. decembrim.

Tā Kristus Karaļa svētkos tika atzīmēta 38. Pasaules jauniešu diena, pāvests svētīja visus, kuri piedalījās tās pasākumos savās diecēzēs. Pasaules jauniešu dienas temats bija: “Priecīgi cerībā”. “Es skauju jauniešus, kas ir pasaules tagadne un nākotne, un iedrošinu viņus būt priecīgiem Baznīcas dzīves galvenajiem varoņiem”, sacīja Svētais tēvs.

Uzrunas noslēgumā Francisks sveica Itālijas un daudzu citu zemju svētceļniekus. Viņš īpaši pieminēja tos, kuri Romā bija ieradušies no Pakistānas, Polijas un Portugāles.

Vaticannews.va