Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Pāvests: "Holodomors – padomju režīma īstenotais genocīds"
27.11.2023 pl. 21:52
Tā kā 25. novembrī Ukraiņu tauta pieminēja Holodomora upurus, pāvests svētdienas, 26. novembra, pusdienlaikā runāja par šo pagājušā gadsimta traģēdiju un uzsvēra, ka lūgšana ir miera spēks.

25. novembrī Ukraina pieminēja Holodomora upurus. Padomju režīma pirms 90 gadiem īstenotā genocīda laikā bada nāvē nomira miljoniem cilvēku. “Tā vietā, lai šī plēstā brūce dzītu, to vēl sāpīgāku ir padarījušas kara zvērības, kā rezultātā cieš šī dārgā tauta”, sacīja Francisks uzrunā pēc lūgšanas "Kunga eņģelis". “Turpināsim nenogurstoši lūgties par visām konfliktu plosītajām tautām, jo lūgšana ir miera spēks, kas sarauj naida spirāli, salauž atriebības loku un paver negaidītus izlīgšanas ceļus”.

Genocīdu, ko dēvē par “Holodomor”, pret ukraiņu tautu īstenoja Staļina režīms pagājušā gadsimta 30. gadu sākumā, pakļaujot bada ciešanām un nāvei miljoniem iedzīvotāju. Sestdien, 25. novembrī, piemiņas pasākumos piedalījās vairāku valstu augstas amatpersonas. Ukrainu apmeklēja arī Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. 

Šīs traģiskās piemiņas dienas priekšvakarā pirms gada, 2022. gada 24. novembrī, pāvests Francisks uzrakstīja ukraiņu tautai adresētu vēstuli, kurā viņš izsaka savas sāpes un apliecina tuvību Ukrainas iedzīvotājiem, kā arī atklāj savas ciešanas par visiem nogalinātajiem bērniem. “Katrā no viņiem tiek sakauta visa cilvēce”, raksta Svētais tēvs.

Vaticannews.va