Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Labdarības akcija ''Zvaigzne Austrumos'' aicina ziedot gultu izgatavošanai bēgļu centriem Ukrainā
04.12.2023 pl. 08:01
Ir sākusies ikgadējā Adventa laika labdarības akcija “Zvaigzne Austrumos”. Akcija šogad norisinās jau desmito gadu. Tās idejas autors un vadītājs ir baptistu mācītājs Pēteris Eisāns, kurš pirms desmit gadiem kopā ar domubiedriem sāka meklēt veidus, kā iepriecināt bērnus kara un krīžu skartajās teritorijās.

Akcija parasti bija atpazīstama ar tās aicinājumu piepildīt ar saldumiem un dāvanām kurpju kastīti, savukārt jau otro gadu akcijas dalībnieki tiek aicināti atbalstīt bērnus un ģimenes kara skartajā Ukrainā, ziedojot līdzekļus divstāvīgu gultu iegādei.

Labdarības akcijas laikā ir cerība savākt līdzekļus un izgatavot vismaz 50 gultas, kas pēc tam tiks nogādātas bēgļu centros Ukrainā. “Jau otro gadu pēc kārtas akcijas mērķis ir palīdzēt ar divstāvu gultām karā cietušajām ģimenēm Ukrainā. Gultas ir stipras, stabilas un kalpos vairākām paaudzēm,” norāda akcijas rīkotāji.

Gultu koka konstruktīvā daļa tiks izgatavota Latvijā sadarbībā ar rehabilitācijas centru Ropažos. Pirmās izgatavotās gultiņas un matracīši Ukrainā nonākšot janvāra otrajā pusē, lieicna informācija akcijas mājaslapā www.zvaigzneaustrumos.lv. Vienas gultiņas orientējošā pašizmaksa ir aptuveni 250 eiro. Mājaslapā ir redzams, ka šobrīd saziedoti līdzekļi četru gultiņu izveidei.

Šī gada sākumā akcijas rīkotāji ziņoja, ka aizvadītā gada Adventā līdzekļi tika saziedoti 95 divstāvu gultu izgatavošanai. Taču kopumā aizvadīto desmit gadu laikā, pateicoties “Zvaigznei Austrumos”, 24 156 kurpju kastītes nonāca pie bērniem Sīrijā, Sudānā, Gruzijā, Irākā un Indijā, tāpat Krievijas-Gruzijas kara bēgļu bērniem tika rīkotas vasaras nometnes, uz Jordānija bija devušās sertificētas protēžu speciālistes un mūzikas terapeites.

Šī gada akcijā var piedalīties, gultām ziedojot jebkuru summu, pārskaitot to kādā no biedrības “Baltic Global Initiative” bankas kontiem: LV28UNLA0050022612987 (A/S SEB Banka) vai LV19HABA0551039231616 (A/S Swedbank). Pārskaitot naudu, mērķī jānorāda: “Izdariet manā vietā”. 

6. decembrī Radio Marija Latvija varēs vairāk uzzināt par šo labdarības akciju un tās rīkotājiem, kā arī ētera laikā radio klausītāji tiks aicināti atbalstīt akciju “Zvaigzne Austrumos” ar ziedojumu.

Akcijas ietvaros ziedojumus varēs pārskaitīt līdz 31. decembrim.