Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Aktuāli  Svētceļojumi uz Aglonu


Svētceļojumi kājām

”Liepāja – Aglona” 

„Iesakņodamies Kristū ... stipri ticībā” 

27. jūlijs – 15. augusts, 2011

Vasara jau pavisam tuvu un arvien tuvāk arī laiks doties ceļā – Liepājas diecēzes svētceļojumā kājām no Liepājas uz Aglonu. Tas ir laiks, kas dots Dievam, bet arī sev pašam, pārdomām par ikdienu, garīgo dzīvi, pagātni un nākotni, lai pilnveidotu sevi, vairāk mīlētu un stiprāk ticētu.

Šogad svētceļniekus pavadīs vārdi no sv. Pāvila vēstules Kolosiešiem (Kol 2,7). Tie ir vārdi, kurus pāvests Benedikts XVI ir izvēlējis kā tēmu vēstījumam jauniešiem. Šie vārdi neattiecas tikai uz jauniešiem. Sv. Pāvils raksta vēstuli kristiešiem Kolosā, lai stiprinātu viņu ticību Jēzum Kristum, lai viņi, dzirdot dažādus uzskatus un sastopoties ar mācībām, kas nav patiesas, nezaudētu ticību, bet paliktu arvien vairāk vienoti ar Dievu.

Šodienas dzīves situācija ir līdzīga. Ne reizi vien ticība nav pietiekami stipra un arī zināšanas Baznīcas mācībā nav apgūtas, vienlaikus var dzirdēt dažādus stāstus par Jēzu, citām reliģijām un filozofijām. Iespējams, ka tādos apstakļos var lēni un nemanāmi attālināties no Dieva, meklējot garīgo spēku ne Radītājā, bet radībā. Sekojot pāvesta vārdiem, svētceļojuma laikā būs iespēja kopīgi lūgties, katru dienu piedalīties Svētajā Misē, uzzināt vai atcerēties galvenās ticības patiesības un Baznīcas mācību, būs laiks arī jautājumiem, kopīgām un privātām sarunām. Tas viss ir vajadzīgs, lai stiprinātos ticībā.

Svētceļojums ir paredzēts ikvienam (bez vecuma ierobežojuma, kristiešiem un nekristiešiem), kas vēlas tajā piedalīties, atklāt, stiprināt ticību un apņemas ievērot iekšējās kārtības noteikumus.

Svētceļojuma maršruts: Liepāja – Gavieze – Asīte – Nīgrande – Grīvaiši – Auce – Mežmalieši – Eleja – Bauska – Skaistkalne – (brīva diena) – Darbnīcas – Nereta – Aknīste – Bebrene – Nīcgale – Kalupe – Višķi – Aglona.

27. jūlijā (trešdiena) 8.00 lūgšana un bīskapa svētība Liepājas Sv. Jāzepa katedrālē, 8.45 dosimies ceļā. Tie, kas dzīvo ārpus Liepājas, varēs ierasties 26. jūlijā vakarā un pārnakšņot draudzes mājā. Aglonā ieradīsimies 13. augustā pēcpusdienā.

Dalības maksa – Ls 20, bet tā pilnībā nesedz svētceļojuma izdevumus, tāpēc lūdzu pēc iespējām atbalstīt svētceļojumu ar ziedojumiem. Ziedot svētceļojuma vajadzībām var pie priestera – svētceļojuma vadītāja – (arī ieskaitot kontā: Mariusz Kepa, LV25UNLA0050003432261, mērķis: ziedojums svētceļojumam), kā arī savās draudzēs īpaši paredzētās ziedojumu kastēs vai pie prāvesta ar norādi, ka tas ir Liepājas diecēzes svētceļojuma vajadzībām. Jau iepriekš pateicos visiem, kas materiāli atbalstīs svētceļojumu, un apsolu, ka katru dienu pieminēsim jūs lūgšanā, īpaši Svētajā Misē.

Sapulce tiem, kas dosies svētceļojumā: 17. jūlijā (svētdienā): 10.00 Aizputē, draudzes telpās (Kuldīgas ielā 1), un 17.00 Liepājā, Sv. Jāzepa katedrālē (draudzes tējnīcā, Rakstvežu ielā 18).

Svētceļojumā ir vajadzīga vēl viena automašīna, kas vilks vieglo piekabi. Lūdzu pieteikties, ja kādam ir iespēja palīdzēt un braukt ar savu mašīnu.

Pieteikties svētceļojumam var pie priesteriem Liepājas diecēzē vai, zvanot svētceļojuma vadītājam priesterim Mariušam Kempam, pa tālr. 26578580.

Ventspils – Aglona

„Nebīstieties! Atveriet plaši durvis Kristum!”

27. jūlijs – 15. augusts, 2011

Nebaidīsimies no patiesības, jo tā nodrošina brīvību. Iedams svētceļojumā, tu vari kļūt par Kristus liecinieku, jo tas ir ceļš uz manu un tavu sirdi. Ļauj Kristus mīlestībai uzveikt bailes un nedrošību par rītdienu. Pateicībā par pāvesta Jāņa Pāvila II beatifikāciju, atver savu sirdi Dievam un pievienojies kopīgai svētceļošanai.

Svētceļojums sāksies 27. jūlijā ar Sv. Misi 8.00, ko svinēs Liepājas diecēzes bīskaps Vilhelms Lapelis.

Dalības maksa Ls 20

Informācija un pieteikšanās pie prāvesta Marcina Virkovska OSPPE pa tālr. 26552758; e-pasts:

Svētceļojums Saldus - Brukna - Aglona

Svētceļojuma Saldus - Brukna -Aglona devīze "Atzīsti patiesību, un tā tevi darīs brīvu". Došanās ceļā 1. augustā no Bruknas (Bauskas novads). Dalības maksa Ls 20. Svētceļojuma garīgais vadītājs Saldus Romas katoļu draudzes prāvests Andrejs Mediņš (tel. 26411090). Pieteikties pie Madaras (tel. 28850225).

 

SVĒTCEĻOJUMI NO CITĀM LATVIJAS DRAUDZĒM

Svētceļojums Valmiera - Aglona

Svētceļojuma maršruts: 31.jūlijā Valmiera - Rauna, 1.augustā Rauna- Drusti, 2.augustā Drusti- Jaunpiebalga, 3.augustā Jaunpiebalga- Cesvaine, 4.augustā Cesvaine - Lazdona, 5.augustā Lazdona- Mētriena, 6.augustā Mētriena- Atašiene (Marinzejas muiža,apmēram 3 km pirms Atašines), 7.augustā brīva diena, kas tiek pavadīta Marinzejas muižā, 8.augustā Atašiene (Marinzejas muiža) - Rudzāti, 9.augustā Rudzāti - Vanagi, 10.augustā Vanagi - Vecvārkava (Vārkavas baznīca), 11.augustā Vecvārkava - Nīdermuiža, 12.augustā Nīdermuiža - Aglona. Kopā ar svētceļniekiem dosies pr. Lauris Malnačs un māsa Stefana. Pieteikšanās un informācija: Ausma (26412577), pr. Lauris Malnačs (26309996).

 

Svētceļojums Daugavpils - Aglona

Svētceļojums Daugavpils - Aglona notiks no 1. līdz 13. augustam. Maršruts: Daugavpils - Svente - Ilūkste - Bebrene - Eglaine - Rauda - Medumi - Zemgale - Kumbuļi - Elerne - Kaplava - Krāslava - Grāveri - Aglona. Jāveic vidēji 16 km dienā. Nakšņošana skolās (tie, kas vēlēsies, varēs ņemt līdzi teltis un nakšņot tajās). Dalības maksa: vidēji 1 Ls dienā. Pieteikšanās pie pr. Arņa Maziļevska (tel. 29397048).

 

Gandarīšanas svētceļojums Alūksne - Aglona

Gandarīšanas svētceļojums Alūksne- Aglona no 31. jūlija līdz 13. augustam. Iziešana 31.jūlijā pēc Svētās Mises 11.00. Maršruts Alūksne- Mālupe- Liepna- Viļaka- Rekova- Baltinava- Kārsava- Pušmucova- Ludza- Pilda- Rundēni- Ezernieki- Dagda- Priežmale - Aglona. Dalības maksa 6 Ls. Dažās nakšņošanas vietās ir sarunātas vakariņas un brokastis. Gulēšana telpās. Mantas nesam paši uz saviem pleciem; mašīnu, kas ved mantas nebūs. Līdzi ņemt matracīti, guļammaisu, ūdeni, cepuri, lietusmēteli, medikamentus (plāksterus, marles, elastīgās saites, personīgos medikamentu, kas jālieto utt.), siltas drēbes (vakari Aglonā, jau mēdz būt pavēsi), maiņas apģērbus (bet pēc iespējas mazāk, jo viss būs jānes pašiem), personiskās higiēnas lietas, Rožukronis, Jaunā Derība (pēc iespējas mazākā formātā). Kājās ienēsāti ērti apavi, kuros nesvīst kājas. Informācija pie Ineses (t.29339344), Lailas (t.29214909) vai pie pr.Rolanda (t.29534174).

 

Svētceļojums Jelgava - Aglona

1. augusts - 15. augusts
„Lai visi būtu viens!" (Jņ 17,21)

Maršruts: 1.08. Jelgava - Staļģene,2.08. Staļģene - Bauska, 3.08. Bauska - Skaistkalne, 4.08. Skaistkalne - Ērberģe, 5.08. Ērberģe - Nereta, 6.08. Nereta - Aknīste, 7.08. Aknīste - Subate, 8.08. Subate, 9.08. Subate - Ilūkste,
10.08. Ilūkste - Daugavpils, 11.08.Daugavpils - Višķi, 12.08.Višķi - Aglona, 12.-15.08. Aglona.

Pieteikšanās pie priestera Viktora Siļčonoka (26386516; 29867674) līdz 23. jūlijam, kad notiks svētceļnieku sapulce pl. 17.00 Jelgavas Bezvainīgās Jaunavas Marijas katedrālē (Katoļu ielā 11, Jelgavā). Citi var pievienoties pa ceļam, iepriekš piesakoties.

 

Svētceļojums „Rīgas svētā Jēkaba katedrāle – Aglona 2011”

Kā katru gadu, arī šogad dosimies svētceļojumā no Rīgas svēta Jēkaba katedrales uz Aglonu, lai pagodinātu Dievu un Vissvētāko Jaunavu Mariju. Moto: "Iesakņodamies Kristū, pamatodamies Viņā, nostiprināti ticībā (sal. Kol. 2; 7)" - kopā ar visas pasaules jauniešiem un pāvestu.

Iziešana 1. augustā plkst. 8.00. Ierašanās Aglonā 13. augusta vakarā. Dalības maksa - 30.ls. (Tomēr lai šī summa nav šķērslis doties svētceļojumā). Nakšņošana teltīs.
Sīkāka informācija pie Dainas (28652608).

 

Rīgas Sv.Franciska draudzes svētceļojums Rīga - Aglona

Rīgas Sv. Franciska draudzes svētceļojums Rīga - Aglona ar devīzi "Ej un atjauno manu Baznīcu!" notiks no 31. jūlija līdz 13. augustam. Svētceļojuma dalības maksa ir 25 Ls, kas paredzēta ēdināšanai svētceļojumā, transportam, kurš ved somas ar drēbēm un gulēšanas piederumiem, transportam uz Rīgu no Aglonas, kā arī naktsmājām. Dienā vidēji paredzēts noiet 16 km (~4 stundu gājiens. )Īsākā diena - 10km, savukārt garākā - 26 km. Nakšņošana - paredzēta gan teltīs, gan telpās (vietējās skolās, kultūras namos). Pieteikšanās līdz 27.jūlijam pie Jura Januma (mob.29103418), kā arī elektroniski . Dalībnieku tikšanās 27.jūlijā, Rīgas Sv.Franciska baznīcas draudzes telpās pēc vakara Sv.Mises
(Rīgā, Katoļu ielā 16, ap pl.18.30). 

Informācija laika gaitā šeit tiks papildināta, vadoties pēc saņemtās informācijas. Aicinām portāla apmeklētājus sniegt viņiem zināmo info par svētceļojumiem un nokļūšanu uz Aglonas svētkiem. Redakcijas e-pasts: