Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Francisks: "Bez liturģijas reformas nav iespējama Baznīcas reforma"
11.02.2024 pl. 09:24
“Bez liturģijas reformas nav iespējama Baznīcas reforma,” teica pāvests Francisks Dievišķā kulta un Sakramentu disciplīnas dikastērija darbiniekiem, pieņemot viņus audiencē sakarā ar dikastērija sanāksmi.

Svētais tēvs atzīmēja, ka pirms 60 gadiem apstiprinātā Konstitūcija par liturģiju “Sacrosantum Concilium” turpina iedvesmot, jo īpaši ar savu priekšvārdu, kurā tika noformulēti Vatikāna II koncila mērķi, proti, padziļināt kristīgo dzīvi ticīgo vidū; piemērot laika prasībām tos nosacījumus, kurus var mainīt; atbalstīt visu, kas sekmē Kristum ticīgo vienotību un stiprināt to, kas palīdz visus cilvēkus sapulcināt Baznīcas klēpī. “Tādējādi,” paskaidroja pāvests,” runa ir par  “garīgu, pastorālu, ekumenisku un misionāru atjaunotni”, kuru nav iespējams veikt bez liturģijas reformas un attīstības. Baznīca, kura “necenšas saprotamā veidā vērsties pie sava laika cilvēkiem, kura nejūt sāpes par kristiešu šķelšanos un kurai nav vēlēšanās sludināt Kristu tautām, ir slima Baznīca,” teica Francisks.

Vēršoties pie Dievišķā kulta un Sakramentu disciplīnas dikastērija darbiniekiem, pāvests skāra jautājumu arī par sieviešu kalpojumu Baznīcā. Viņš uzsvēra, ka šo jautājumu nevajadzētu skatīt “hierarhiska kalpojuma” gaismā, jo sievietei jau pašai par sevi piemīt “simbolisks lielums” Baznīcā, kas ir ārpus hierarhiskiem mēriem.

Foto: pāvests tiekas ar Dievišķā kulta un Sakramentu disciplīnas dikastērija darbiniekiem (Vatican Media)

Vaticannews.va