Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Baznīcas ērģelnieku rekolekcijas Aglonā
17.03.2024 pl. 11:29
Aglonas bazilikas klosterī no 16. līdz 17. jūlijam notiks baznīcas ērģelnieku rekolekcijas. Divu dienu pasākumā aicināts pieteikties un piedalīties ikviens, kurš muzikāli kalpo vai strādā kādā no katoļu draudzēm.

Par rekolekciju vadmotīvu izvēlēts fragments no Pāvila vēstules efeziešiem: “Pīpiļdit sevi ar Goru, runōdami cyts uz cytu ar psalmem, himnom un goreigom dzīsmem, dzīdōdami un teikdami Kungu sovōs sirdīs.” (Ef 5, 18 – 19)

Rekolekciju dalībniekus garīgi pavadīs priesteri Daumants Abrickis un Pāvils Kamola. Pirmā diena tematiski būs veltīta Svētā Gara darbības iepazīšanai, savukārt otrajā dienā plānotas priesteru Rinalda Stankeviča MIC un Māra Laurecka lekcijas par psalmiem un himnām. Rekolekciju abās dienās notiks arī Bernadetas Everses un Dr. art. Ievas Rozenbahas vadītas lekcijas un praktiskas meistarklases liturģiskajā ērģeļspēlē.

Ērģelnieku rekolekciju sākums plānots otrdien, 16.jūlijā, no rīta plkst.8.30 (reģistrācija), noslēgums – trešdien, 17.jūlijā, plkst. 18.30. Rekolekciju laikā katru dienu notiks arī Svētā Mise, kā arī tiks praktizētas stundu liturģijas rīta un dienas noslēguma lūgšanas.

Pieteikšanās dalībai kursos notiek savlaicīgi līdz 14.jūnijam (piektdiena), aizpildot google anketu ŠEIT. Līdzdalība vienam dalībniekam ir 80 EUR (kursu saturs, naktsmītne, ēdināšana) vai 60 EUR, (kursu saturs, ēdināšana, bez naktsmītnes). Rekolekciju pilna programma tiks nosūtīta dalībniekiem reizē ar dalības apstiprinājuma vēstuli līdz 2024. gada 21.jūnijam.

Atgādinām, ka Aglonā arī iepriekšējos gados ir notikušas gan rekolekcijas, gan pērn arī kursi ērģelniekiem un tiem, kas baznīcās kalpo mūzikas jomā.

Ērģelnieku kursus rīko ērģelnieku iniciatīvas grupa: Marta Bicāne, Jacinta Ciganoviča, Aigars Krekels, Evelīna Ašķeļaņeca un Anna Briška. Dalībnieku koordinatore ir Evelīna Ašķeļaņeca, (mob. +371 26691449, evelinaaskelaneca@inbox.lv).

Anna Briška