Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Liturģiskās mūzikas darbnīcas "Baznīcas sirdī vēlos būt mīlestība"
11.05.2024 pl. 15:51

Šovasar starp Jāņiem un Pēteriem – no 25. līdz 28. jūnijam Liepājas sv. Dominika baznīcā notiks septītās pēc kārtas Liturģiskās mūzikas darbnīcas. Darbnīcu motto būs sv. Terēzes no Bērna Jēzus atziņa „Baznīcas sirdī vēlos būt mīlestība”, un tajās dziedāsim dziesmas gan ar viņas, gan citu svētu sieviešu tekstiem – kā sv. Terēze no Avilas, sv. Faustīne Kovalska u.c.

Dziesmas no poļu valodas tulkojusi Kristīne Locika. Unikālas šīs darbnīcas darīs tas, ka šoreiz tās notiks divu ļoti pazīstamu poļu komponistu un diriģentu vadībā: tās vadīs Pāvels Bembeneks, kurš Liepājā bijis jau vairākkārt, un Piotrs Palka – kurš savukārt Latvijā vadījis darbnīcas Rīgā un Siguldā, bet Liepājā būs pirmoreiz. Piedalīsies arī Apvienotais Projektu orķestris Henrija Kalniņa vadībā no Rīgas Jēzus baznīcas kopā ar citiem mūziķiem. Darbnīcas, kā allaž, notiks latviešu valodā – komponisti runās poliski un viņu stāstītais tiks tulkots latviski.

Kā jau ierasts, uz darbnīcām aicinām visus labas gribas cilvēkus, kuri jūt sirdī pamudinājumu dziedot kopā slavēt Dievu un pateikties Viņam par Viņa neizmērojamo dāsnumu, žēlsirdību un mīlestību. Pieteikšanās no 10. maija līdz 9. jūnijam saitē https://ej.uz/Darbnicas2024Liepaja vai zvanot 26705843 Kristīnei, bet līdz tam turpat var skatīt informāciju, kura tiek papildināta, kā arī saņemt atbildes uz jautājumiem. Tāpat ir iespējams uzaicināt pie sevis Kristīni, lai iepazītos ar darbnīcām un dziesmām, ko tajās dziedāsim, kā arī jau iepriekš tām sagatavoties, apgūstot kora partijas.

Pateicoties labdarības organizācijas „Renovabis” atbalstam, minimālais dalības ziedojums dalībniekiem kopā ar nakšņošanu un ēdienreizēm ir no 50 eiro. Tiem, kuriem naktsmājas nav nepieciešamas - no 40 eiro. Ir iespējama arī atlaide. Ņemsim vērā, ka ziedojums tikai ļoti daļēji sedz darbnīcu izmaksas, bet lai tas nav šķērslis dalībai darbnīcās! Dalībnieki saņems un darbnīcu laikā lietos arī jaunu, speciāli šīm darbnīcām izdoto kora dziesmu grāmatu „Baznīcas sirdī vēlos būt mīlestība”.

Darbnīcu noslēgumā dziedāsim un muzicēsim lūdzoties sv. apustuļu Pētera un Pāvila vigilijas Misē sv. Dominika baznīcā 28.jūnijā 18.30, kā arī pēc Mises būs neliels koncerts, kurā turpināsim lūgšanu caur skaistu mūziku un sv. Terēzes, sv. Faustīnes u.c. svēto vārdiem.

Darbnīcas organizē Sprediķotāju ordeņa Liepājas Svētā Dominika klosteris kopā ar draudzes sholas vadītāju Kristīni Lociku.

K.Locika