Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Beļģijas bīskapi pauž prieku par gaidāmo pāvesta vizīti
02.06.2024 pl. 11:23
Baznīca Beļģijā ar lielu prieku ir uzņēmusi paziņojumu par pāvesta Franciska vizīti. Tā notiks šī gada septembra beigās par godu Lēvenes un Luvēnas katoļu universitāšu 600. gadadienai.

Beļģijas Bīskapu konferences priekšsēdētājs skaidroja, ka pāvests Francisks reti apmeklē Eiropas valstis un vēl retāk - Rietumeiropas valstis, un ka divu dienu ilgās vizītes laikā Svētais tēvs tiksies ar sabiedrības, izglītības un zinātnes pasaules pārstāvjiem.

Pēdējais Romas bīskaps, kurš apmeklēja Beļģijas Karalisti, bija svētais Jānis Pāvils II. Viņa vizīte notika 1995. gadā par godu tēva Damiāna de Veustera, lepras slimnieku apustuļa, beatifikācijai. Kopš tā laika Baznīca Beļģijā ir stipri mainījusies. "Sekularizācija ir realitāte, taču tajā pašā laikā daudzas kristiešu kopienas ir dzīvas un darbīgas. Lai gan aicinājumu uz priesterību skaits sarūk, tomēr vērojams kristīgo līderu skaita pieaugums," Vatikāna Radio stāsta priesteris Tomijs Šoltess. Bīskapu konferences runas vīrs atgādināja, ka bīskapi pirms pusotra gada vizītes "ad limina Apostolorum" laikā Vatikānā tikās ar Francisku, tāpēc pāvests ir informēts par Baznīcas Beļģijā situāciju.

"Es domāju, ka šodien Baznīcai ir nepieciešami uzmundrinoši vārdi, tādi, kas palīdzētu atsākt veidot dialogu un savstarpēji stiprināties," saka priesteris Šoltess. Viņš uzsver, ka sabiedrībā liels izaicinājums ir cīņa par taisnīgumu un neatrisinātais bēgļu uzņemšanas jautājums. "Eitanāzija, aborti un viendzimuma laulības Beļģijas tiesību aktos ir legālas. Tāpēc Baznīcai ne vienmēr ir viegli atrast veidus, kā reaģēt uz šo realitāti," saka Bīskapu konferences preses sekretārs.

Priesteris Tomijs Šoltess norāda arī uz pozitīvu parādību, kāda pēdējā laikā vērojama Baznīcā. Runa ir par nokristīto skaita pieaugumu. "Šis kristību skaita pieaugums mūs ļoti iepriecina. Realitāte ir tāda, ka šodien arvien vairāk cilvēku vēlas ne tikai nokristīties, bet saņemt arī citus sakramentus. Tiesa, mēs mazāk kristām mazus bērnus, bet tajā pašā laikā vērojams pieaugušo nokristīto skaita pieaugums. Un šis pieaugums, protams, ir iepriecinošs faktors" - uzsver Beļģijas Bīskapu konferences pārstāvis.

Vaticannews.va