Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Par un ap kristietību/Būt patiesam.
 
imelda
pievienojies: 03.04.2005
Komentāri: 66
Būt patiesam.
03.04.2005 02:32
Būt vienmēr patiesam pret Dievu, sevi un citiem cilvēkiem, kā tas ir? Uzreiz teikšu, ka man tas nav viegli. Tomēr vai mums ir cita izeja? Būt puspatiesam, ērtam citiem vai visu attaisnojošam. Reiz kāda sarunā es stāstīju, ka man ir grūtības mīlēt Dievu, jo problēmas manā dzīvē sasniedza nekontrolējamus apmērus. Man ieteica lūgt Marijai, lai viņa mīl manā vietā - uz, ko es atbildēju, ka gribu pati mīlēt, nevis, lai kāds mīl manā vietā. Mani nodēvēja par lepnu.

Vēlos Dievam teikt : "Piedod, bet šajā brīdī nemīlu Tevi!" Sākt ar šo patieso atklāsmi par sevi un doties tālāk un lūgt: "Dievs, māci mani mīlēt , dod spēku!" nevis: "Zinu man jāmīl, nedrīkstu nemīlēt u.t.t."

Jeb, kāda kundze man atklāja, ka nesaprotot, kāpec viņai jāraud Krusta Ceļa lūgšanas laikā vai jābūt skumjai, ja viņai nemaz negribas būt skumjai un raudāt. Bet visi ir tik drūmi...Jautājums ir: "Neizcelties un būt tādam kā visi vai netēlot, būt patiesam un nedarīt kā citi?" Bet tad atskan izbrīnīti saucieni: "Kā tā var!" vai: "Tā taču nepieklājas... " Manuprāt ,var un pieklājas.

Kristus cieta un mums jāidzīvo šīs ciešanas. Jābūt kā Dievmātei, kā sv. Mazajai Terēzītei vai sv. Franciskam. Bet, ja man dzīvē pietiek savu ciešanu un es vairs nevaru? Ja man jāizdzīvo sava dzīve nevis cita dzīve? Svēto piemērs vairs nemierina? Pat, ja piedāvājums ir tik cēls: "Ciest kopā ar Kristu vai kā Dievmāte..."

Es izvēlos patiesi izdzīvot savējo - Kristū. Sākt ar sava vājuma un nepilnību apzināšnos. Lēnām, soli pa solim dodoties un izcīnot šo kauju, ko sauc par "šīs zemes dzīvi". Patiesi un bez izlikšanās.

Kripata
pievienojies: 01.02.2005
Komentāri: 87
Re: Būt patiesam.
03.04.2005 16:16
Dzīves laikā patiesības mums atveras kā grāmatas lapas - viena pēc otras... Kas meklē, tas atrod, kas jautā - tam Dievs jau ir sagatavojis atbildi...

Man patika Tavas pārdomas, Imelda. Domāju, ka saprotu, ko Tu gribi pateikt un tam piekrītu.

GMV
pievienojies: 23.11.2004
Komentāri: 159
Re: Būt patiesam.
03.04.2005 23:12
Ļoti laba viela pārdomām. Pilnībā pievienojos imeldai. Arī es līdzīgi savulaik (un arī tagad) prātoju...
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Būt patiesam.
04.04.2005 09:12
imelda vo saule, ar TO saakas shis celjsh, kad tu saproti cik taalu tu esi no Dieva... taapeec arii mums ir dots Jeezus Kristus, tas ir pac pac tuvaakais veids kaa Dievs vareeja pie cilveekiem atnaakt. Tagad vienkaarshi ej pie JK un luudz vinjam, lai vinjsh maaca tevi luugt.
Es shad tad shamam luudzu, lai vinjsh nekaadaa nekaadaa gadiijumaa mani neizlaizh no savas rokas un lai veido par taadu cilvi, kaads es esmu paredzeets buut kopsh pasaules gala... un pat ja man saap, pat tad lai vinjsh vienalga kaa gaadiigs dakters mani sachinjii!
Neviens cic tavaa vietaa nevar ticeet, miileet un cereet! To vari tu! Esi mieriiga, tu esi izredzeetaa... jo Dievs tevi ir uzrunaajis... tavs celjsh saakaas te un tagad :)
Ja kas... tad tiksimies tur augshaa... maashele :)
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Būt patiesam.
04.04.2005 09:13
eeee.... luudz JK lai shis maaca miileet
Amada
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 173
Re: Būt patiesam.
04.04.2005 10:39
"Vēlos Dievam teikt : "Piedod, bet šajā brīdī nemīlu Tevi!""

Hmmm.. visdrizak mili. Vienkarsi Tev nav milestibas emociju, eksaltacijas. Bet gimene. Tu mili savu gimeni (nu es vismaz ta pienemu). Taja pat laika Tu tacu neleka viniem apkart un nesaki - ja, masin, ja Tu zinatku, ka es Tevi milu, mammu - ka es Tevi muilu, Tevi, ka es Tevi milu. Ja Tu ta saktu rikoties un tas turpinatos ilgak, visdrizak loti mileta gimene Tevi nosutitu uz psihiatrisko dziednicu. :) Tu satiec tos cilvekus majas, iespejams, ar saviem draugiem juties krutak. ir daudz emociju. majas aizej pie ledusskapja, ized to tuksu, ej gulet. Iespejams pat neaprunajusies ar mammu. Bet Tu vinu mili. Pat ja nejuti milestibu kaut kadu baigi kruto emociju limeni. vai saproti fisku?

Dazreiz es ari aizeju uz Baznicu un ar nozelu jut, ka nejutu ne sapes par Kristus ciesanam, ne ari jutu dizu milestibu. Nejutu. Bet es ZINU, ka es Vinu milu. Ka es milu Jezu. Un tad es ludzu Vinam, lai Vins man palidz sajust Savu klatbutni, jo tad.. nu tad ir tas jutas. Bet dazreiz ir svarigi but vienkarsi uzticigam. Pat ja nejuti, ka kusti no milestibas. :)

imelda
pievienojies: 03.04.2005
Komentāri: 66
Re: Būt patiesam.
04.04.2005 20:44
>Mulderam. Noteikti satiksimies Debesīs. Man tur būs personīgais "McDonalds" un pelēka Mazda 626 :) Pēc tā mani atpazīsi.

>Amadai. Paldies par to, ka uzticies man un tici manai Mīlestībai. Pamatdoma diskusijai bija - mūsu patiesums. Bet okey, var runāt arī par Mīlestību. Lai nebūtu pārpratumi, pateikšu uzreiz - es neprātīgi esmu iemīlējusies Dievā, katoļu Baznīcā, savā ģimenē,ordenī, kurš ir mana otra ģimene un daudzās citās lietās. Pareizāk sakot, Dievs neprātīgi mīl visas šīs lietas un man tas ir pielipis. Saka, ka  mēs kļūstam līdzīgi tiem, kurus mīlam. Šoreiz  ir otrādi. Tas, kuru mīl kļuvis līdzīgs Iemīļotajam. Krustā Sistā Mīlestība smagi ievaino. Ir grūtības, lielas grūtības un ļoti lielas grūtības. Man ir smagi. Radība(es) sāku  apsūdzēt savu Radītāju.  Sakiet, pie kā, lai es šajos mirkļos vēršos. Es to pavēstu savam Iemīļotajam Draugam. Esmu Viņam pateicīga, ka varu būt patiesa. Tā nekādā gadījumā nav koķetērija. Tā ir dramatiska cīņa, nevis, lai izdzīvotu, bet neaizietu bojā. Labi, ka tādos mirkļos ir Baznīca, kura par mani lūdzas, mana ģimene. Un apziņa: "Kur citur, lai es eju Kungs?" un: "Turiet drošu prātu, jo Es pasauli esmu uzvarējis."

Mīlu.

Amada
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 173
Re: Būt patiesam.
04.04.2005 21:07
:)
GMV
pievienojies: 23.11.2004
Komentāri: 159
Re: Būt patiesam.
09.04.2005 22:52
Kolosāls formulējums. Ai, kā man patīk šī saruna... ,)
Ursus
pievienojies: 16.11.2004
Komentāri: 26
Re: Būt patiesam.
11.04.2005 18:05
Cilvēkam ir jābūt patiesam, jo tā atklājas cilvēka skaistums, ko DIevs ir devis. Ja cilvēks liekuļo, tad viņš ir pieņmeis kāda cita skaistumu vai pieņmeis kadu izdomātu skaistumu, bet tas nav viņa un Dievs viņu tādu nav radījis. Tas ir panicinājis Dieva dāvanu un dzīvo melos. Vairāk vai mazāk mums arī šie meli piemīt, kaut kadu "fasādi jau mēs taisām".  Viss ir piedienīgi, ja mēs slavējam DIevu un viņu mīlam ar visu savu būtību, tādi kadi mēs esam un tā kā mēs jūtamies.
GMV
pievienojies: 23.11.2004
Komentāri: 159
Re: Būt patiesam.
12.04.2005 02:32
Paldies, pr.Gati. :)
imelda
pievienojies: 03.04.2005
Komentāri: 66
Re: Būt patiesam.
21.04.2005 17:41
...galvenais, ko es ievēroju bija  acis, tajās ir ļauns skatiens...

Man arī tā izskatās. Bet vai nav vienalga. Ka tik manējās būtu gaišas...

Drausmīgā ātrumā traucas vilciens , vedot sevī satrakojušos pūli. Daži sauc: "Sit Viņu krustā!", citi: "Sitiet citādākdomājošos, vājos, slimos, nevajadzīgos!" Vēl citi izmisīgi strīdas: "Cik enģeļu var novietoties uz adatas gala?"  Ir arī drūmi klusējošie un vienkārši klusējošie.          Man gribas izkāpt.           Es izkāpju.          Izkāpju pļavā, kur smaržo pēc tikko pļautas zāles. Nogulstos zemē un skatos zilajās Debesīs. Zinu, ka arī vēl kāds izkāps. Vilciens dosies tālāk, pa laikam apstājoties, lai izlaistu kādu kam apnicis troksnis,  strīdi, gļēvas nodevības un "krustā sišanas". 

Ja vēlēsies izkāpt, visas maskas gan būs jānovelk un jāatstāj vilcienā.

Varbūt kāds pajautās, kas notiks ar vilcienu un tajā palikušajiem. Zinu, ka galamērķis mums viens un TUR arī satiksimies.

Kāds teiks: "Murgi."  Vēl kāds: " Man vēmiens nāk no tādas ļerkstēšanas."   Lai!   Es jau teicu - esmu izkāpusi.

Signe.

                                                 

Arquata
pievienojies: 19.03.2005
Komentāri: 38
Re: Būt patiesam.
29.04.2005 14:15
Man patika šī tēma. Ļoti dziļa. Man patiesums ir raksturīgs - es vienmēr cenšos būt atklāta, sirsnīga un patiesa, bet tieši šī iemesla dēļ bieži nākas ciest, katru reizi atrodas kāds, kurš izdomās paņirgāties par to, ka esi atklāts. Ar laiku vienkārši sanāk nocietināties no cilvēkiem, lai nenodarītu sāpes sev. Jā, es zinu, daudzi teiks: "Bet Kristus ar'icieta par mums" . Tomēr kurš normāls cilvēks savā būtībā ir sadomazohists - tā taču ir dabiska reakcija, - censties sevi pasargāt.

Vēl nesem man bija tāds laiks, ka vakarā ejot gulēt, cerēju, ka varētu nepamosties, tomēr bija apziņa, ka tā nedrīkst. Pasāpēja, tagad ir vieglāk, tomēr nevarētu teikt, ka pārgāja - vienkārši nosēdās dziļāk. Tagad uzstiepu biezāku ādu, uzliku masku un dzīvoju, tikai jautājums "KĀ?".

Sapratu, ka ar patiesumu vairāk nodarīšu pāri sev...

 
 Saraksts/Par un ap kristietību/Būt patiesam.