Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Forums

Palīdzība

Kā piedalīties diskusijās?
Lai piedalītos diskusijās un varētu veidot jaunas tēmas, Tev jākļūst par Katedrāle.LV reģistrēto lietotāju. Par reģistrāciju sīkāk var uzzināt šeit.

Kā izveidot jaunu apakštēmu (jeb tematu) kādā no foruma sadaļām?
Uzklikšķini uz interesējošo sadaļu no forumā redzamajām, nospied pogu "New Topic", aizpildi atvērušos formu - norādi temata nosaukumu un to sīkāk apraksti. Jāaizpilda ir abi formas laukumi, savādāk nevarēsi tematu pievienot.

Kā rakstīt ziņojumus jau izveidotajos tematos?
Lai uzrakstītu atbildi, jānospiež uz "Post reply" pogas un tad jāievada teksts atvērušajā formā. Pēc tam jānospiež "Pievienot", lai ievadītu ziņojumu.

Kā tematam vai ziņojumam pievienot linku?
Uzraksti īsu, kodolīgu linka nosaukumu, pēc tam ar peli to atzīmē, tad spied formā redzamo pogu "Pievienot linku" (pirmā no labās puses) un ievadi linku. Pirms "OK" nospiešanas pārbaudi, vai linka sākumā ir "http://", jo tam tur ir jābūt.
Piemērs, kā noformēt linku: raksts par portālu "Katedrāle.LV"

Ko nozīmē tās dažas dzeltenās (ieslēgtās) lampiņas galvenajā foruma lapā?
Tās parāda foruma sadaļas, kurās kopš Tavas iepriekšējās pieslēgšanās (ielogošanās) reizes ir notikušas izmaiņas - parādījušās jaunas apakštēmas (jeb temati) vai uzrakstītas atbildes uz jau kādu iesākto apakštēmu (jeb tematu).

Kāpēc pie dažiem tematiem redzamas izsaukumzīmes?
Uzklikšķinot uz sadaļas iepretī degošajai lampiņai Tu nonāc foruma apakštēmu (jeb tematu) sarakstā, kur katram tematam priekšā redzams grāmatiņas vai izsaukumzīmes attēls. Grāmatiņa nenozīmē neko, savukārt, izsaukumzīme norāda, ka tieši Tu neesi vēl lasījis atbildes uz tieši šo iesākto tēmu. Iepriekš aprakstītais ir viena no ērtajām forumu sistēmas iespējām (fīčām :).

  • Piezīme: Ja Tu atslēgsies (izlogosies) vēl neizlasījis visus foruma tekstus, ko uzrāda ieslēgtās lampiņas un izsaukumzīmes, tad uzreiz pēc atkārtotas pieslēgšanās (ielogošanās) sistēma uzskatīs, ka Tu esi visu izlasījis, tāpēc lampiņas nedegs un izsaukumzīmju nebūs. Ieteikums pieslēdzoties (ielogojoties) rēķināties ar šo sistēmas īpatnību, lai pēc tam nebūtu jābrīnās, ka kaut ko esi palaidis garām no forumā rakstītā. Tātad - pirms atslēgšanās (izlogošanās) pārbaudīt, vai forumā nav nekā jauna, un tikai tad atslēgties (izlogoties), nospiežot portāla kreisajā augšējā stūrī redzamo pogu Iziet!

Ja nepieciešama sīkāka palīdzība,
lūdzu izmanto
šo iespēju vai zvani, izmantojot kype.