Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Pasākumi  Ignāciskie vingrinājumi (rekolekcijas) klusumā

Ignāciskie vingrinājumi (rekolekcijas) klusumā
30.05.2005
Sākums pl. 18:00
Info ielika: GMV, 12.04.2005 pl. 01:05.

 

Kā katru gadu, arī šogad Lietuvas – Latvijas jezuītu province piedāvā ignāciskos vingrinājumus klusumā. Tā ir lieliska iespēja katram kristietim/-tei padziļināt attiecības ar trīsvienīgo Dievu un rast bagātinājumu sekošanai Jēzum.

Vingrinājumi notiks no 30. maija (plkst. 18) līdz 5. jūnijam (plkst. 14) lietuviešu benediktīņu klosterī Palendros, netālu no Šauļiem. Dalības maksa, kurā iekļaujas dzīvošanas un ēdināšanas izdevumi, ir 6 Ls dienā. Vingrinājumu (pa)vadītāji: tēvs Aldonas Gudaitis SJ un māsa Sandra Krupenko, sarunu valodas: latviešu vai krievu.

Pieteikšanās un informācija: griezties pie Kārļa Freiberga, e-pasts: freibergs@jesuits.net, mob. tālr. +370 68253872

 

Nedaudz par ignāciskajiem vingrinājumiem

Garīgie vingrinājumi ir "taču tas pats labākais, ko es šajā dzīvē varu iedomāties, izjust un saprast. Nevien tāpēc, ka cilvēks ar tiem var būt derīgs pats sev, bet arī nest augļus - palīdzēt un būt derīgs citiem."

Sv. Ignācijs no Lojolas vēstulē Manuelam Mionam 1536. gada 16. novembrī

 

Kas ir "Ignāciskie vingrinājumi"?

Definīcija
Ignāciskie vingrinājumi ir virkne garīgu vingrinājumu, kuri īpaši savā dinamikā balstās uz Ignācija no Lojolas ieteikumiem.

Mērķis
To mērķis ir palīdzēt cilvēkam sakārtot un veidot savu dzīvi atbilstoši Dieva gribai. Tas nozīmē arī ļauties iekšējai izaugsmei, kura notiek Svētā Gara vadībā un pakļaujas brīvību nesošā Dieva darbībai.

Saturs

  • Garīgos vingrinājumus pamatā veido personīgi lūgšanu laiki (4 līdz 5 stundas dienā)
  • Tajos tiek apcerēti Svēto Rakstu fragmenti un izmantotas Ignācija ieteiktas meditācijas, vadoties pēc viņa grāmatas "Garīgie vingrinājumi".

Norise

  • Ignāciskie vingrinājumi ir ceļš, kas veidojas attiecībās ar trīsvienīgo Dievu un ved uz tālāku sekošanu Jēzum. Tas raksturojas vienotībā ar Baznīcu un ir virzīts uz kalpošanu pasaulei un Dieva tautai.
  • Ignāciskie vingrinājumi ir balstīti uz iekšējas personīgas garīgas pieredzes iegūšanu nevis uz zināšanām. Tie tiek piemēroti un izvēlēti katram dalībniekam/-cei individuāli.
  • Lūgšanu un meditāciju veidi balstās uz Ignācija ieteikumiem un norādījumiem.
  • "Garu atpazīšana" ir nozīmīgākā metode, lai saprastu Dieva gribu (arvien labāk – "magis").
  • Vingrinājumu neatraujama sastāvdaļa ir personīga saruna ar pavadītāju, kura parasti tiek vesta katru dienu.
  • Vingrinājumi notiek individuāli un klusumā