Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Liecības

Īsta Mīlestība Tevi gaida!
19.04.2005 pl. 20:08

Pr. Ilmārs Tolstovs

Katru gadu ir brīži, kad visas Ogres draudzes vienojas kopīgā lūgšanā un arī kopīgā pasākumu organizēšanā. Kā lielākais pasākums ik gadus ir jauniešu festivāls Īsta Mīlestība Gaida 3. Šogad tas notiks Ogres Kultūras Centrā, no 29.aprīļa līdz 1.maijam.

Lūk, šīs kustības vadītājas Lindas Balceres teiktais:

“Kad man bija 16 gadi es uzzināju par True Love Waits kustību pasaulē. Mani tas ļoti uzrunāja, jo redzēju apkārt tik daudz nelaimīgu jauniešu, kuru sirdis tika salauztas, kuri tika izmantoti un pēc tam pamesti, redzēju to, cik patiesībā tā visa pārīšu būšana var būt sāpīga, ja tas notiek neīstajā laikā un ar neīsto cilvēku. Tad manās rokās nejauši nonāca kāds kristīgs žurnāls, kurā bija True Love Waits (Īsta Mīlestība Gaida) apsolījuma kartiņa. Es nolēmu savā sirdī, ka dzīvošu tīru dzīvi un gaidīšu savu Vienīgo līdz kāzām. Sentimentāli? Jā, varbūt nedaudz, bet es ticu, ka Dievs vēlas saviem bērniem tikai to pašu labāko un acīmredzot Viņam bija kāda "fiška"", kad Viņš nolēma, ka seksam ir jābūt tikai laulības ietvaros. Dievs ir gudrs. Viņš ir radījis šo pasauli un visu, kas ir tajā un zinu, ka Viņš daudz labāk zina, kas mums ir labs un kas nē. Es nebūt nesaku, ka sekss ir slikts - tieši otrādi - tā ir brīnišķīga Dieva kāzu dāvana precētam pārim. Bet - šī dāvana ir domāta atvēršanai pareizajā laikā.

Jau no šiem 16 gadiem, kad es pirmo reizi dzirdēju par IMG mani tas ļoti spēcīgi uzrunāja. Kad man bija 18, divus gadus studēju Somijā. Šajā laikā man bija iespēja pabūt vairākās IMG konferencēs dažādās valstīs. Redzēju simtiem jauniešu parakstām IMG apsolījuma kartiņas. Un zini - tās nebija tikai klusas, "pareizas" tīņu meitenes - tur bija gan puiši ar grebenēm, gan jaunieši, kuriem vairs nav 20, gan skeiteri un meitenes žaketītēs...ļoti liela dažādība. Šis fakts, ka tik daudzi jaunieši pasaulē vēlas dzīvot tīru dzīvi, Jēzum par godu, gaidot savu otro pusīti, mani ļoti saviļņoja.

Jau esot Somijā, jutu Dieva aicinājumu ko līdzīgu uzsākt arī Latvijā, taču šo domu es vienmēr atliku, jo likās - ko nu es....Nebija man pat mazākās nojausmas kā šādu kustību varētu vispār uzsākt, kas būtu jādara utt.

Dievs nelikās mierā... ar katru dienu, nedēļu un mēnesi šis aicinājums kļuva aizvien spēcīgāks, līdz mirklim, kad es salūzu un teicu: "Labi Dievs, iešu un darīšu, bet bez Tevis es nesperšu ne soli. "Un Dievs deva gan vajadzīgo gudrību, materiālus, drosmi. Viņš atvēra durvis, saveda kopā ar vajadzīgajiem cilvēkiem, jo... mums taču ir varens Dievs!

Un tā jau divus gadus Latvijā darbojas kustība Īsta Mīlestība Gaida. Ar lekcijām braucam uz draudzēm, skolām un stāstam, kāpēc tad ir vērts gaidīt. Jauniešiem tiek dota iespēja izdarīt izvēli, parakstīt solījumu un iegādāties t.s. Šķīstības gredzentiņus, kuros ir iegravēts teikums True Love Waits, kas ir kā atgādinājums izdarītajam solījumam.

Es ne mirkli nenožēloju savu izvēli. Dievs tik daudzas reizes ir pierādījis to, ka Viņa ceļš ir pats labākais ceļš. Arī tagad Latvijā ir jaunieši, kuri ir izdarījuši šo izvēli un esmu neizsakāmi pateicīga Dievam par katru no viņiem. Es tiešām no sirds iesaku Tev izvēlēties to, kas ir labs un tīkams Dieva acīs un Tu redzēsi cik bagātīgi Viņš svētīs Tavu izvēli!

“Jo tāda ir Dieva griba - lai jūsu dzīve būtu svēta. Atturieties no netiklības! Zinait, ka ikvienam jāglabā sava miesa svētumā un godā, bet ne kaislē un kārībā, kā to dara pagāni, kas nepazīst Dievu. Jo Dievs mūs nav aicinājis nešķīstībai, bet svēttapšanai.” (I Tes.4:3-5,7)

Ja arī Tu vēlies ierasties uz šo pasākumu, tad apmeklē mūsu mājas lapu internetā www.otbd.lv/img3

Priesteris Ilmārs Tolstovs,
Ogres svētā Meinarda katoļu draudze