Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Ceļš uz Aglonu ir sācies...
27.07.2005 pl. 18:28

Andris Vasiļevskis

Ir trešdiena 27. jūlijs pulkstens astoņi no rīta, un pie sv. Jāzepa katedrāles ir pamatīga rosība, jo Liepājas svētceļnieki gatavojas iziešanai uz Aglonu. Viņu ir ap 30, bet ceļā tiem pievienosies vēl citi ar kājām ceļot gribētāji.

Aglonā svētceļnieki, mērojot ceļu  gar Lietuvas un Latvijas robežu, nonāks pēc 18 dienu gājiena - 13. augustā.

Šodien svētceļnieku galamērķis ir Gavieze, kur būs pirmās naktsmājas, bet pusceļā - Grobiņā viņus sagaidīs Grobiņas katoļu draudze, ar kuru kopā tiks svinēta  Sv. Mise un pēc tam svētceļnieki baudīs siltas pusdienas. Jāpiezīmē, ka arī šogad starp svētceļniekiem labi ir  iejuties Liepājas bīskaps Vilhelms Lapelis, kurš mēros ceļu līdz Kurzemes diecēzes robežām.

Svētceļojuma trase: Liepāja – Gavieze – Asīte – Nīgrande – Grīvaiši – Auce – Mežmalieši – Eleja – Bauska – Skaistkalne (brīva diena) – Darbnīcas – Nereta – Aknīste – Bebrene – Nīcgale – Kalupe – Višķi – Aglona. Katru dienu paredzēts iet aptuveni 30 km. 

Bet par to, kāpēc svētceļnieki izvēlējušies šo grūto ceļu noiet, palūgšu, lai par to pastāsta divi no tiem, Līga un Kristaps:


- Kā jūs izvēlējāties mērot šo tālo ceļu ar kājām, kas ir gandrīz 450 km garš?

Līga: Pagājušā gadā pirmo reizi gāju svētceļojumā un grupu vadīja priesteris Mariušs Kempa. Un svētceļojuma laikā man radās radošā ideja, ko es gada laikā realizēju. Un šis ir viens no posmiem kas turpinās un tad kad būs gatavs, darbs pats runās par to.
Kristaps: Es ar pagājušo gadu gāju un man iepatikās šis ceļa posms, pati iešana, tas, ka vari iepazīties ar jauniem cilvēkiem un apdomāt savus sirds dziļumus.


- Vai ir arī kāds nodoms, kāpēc šis ceļš tiek mērots?

L.: Tās ir daudzas domas, daudzas sāpes par ģimeni. Patiesībā tie ir cilvēki ,kas mani ir veduši uz baznīcu un, kam es varu palīdzēt, kaut vai ar dažiem lūgumiem, jo viņš jau uzklausa īsas lūgšanas un īsus vārdus arī.
K.: Es eju tāpat kā pagājušajā gadā ar vairākiem nodomiem un ceļa laikā arī var izdomāt, jo mājās sēžot tā nevar izdomāt.


- Vai piedāvātu arī citiem doties šajā ceļā?

L.: Noteikti!
K.: Es jau pāris draugiem esmu piedāvājis.


- Ko jūs ieteiktu tiem kuri vēl šaubās?

L.: Šaubas var nolikt malā un vienkārši nākt!
K.: Ja ir vēlēšanās un griba? Nāciet, un nenožēlosiet!


- Paldies!

Andris Vasiļevskis
Foto: Andris Ābelis

• Attēlu galerija
(uzklikšķiniet, lai palielinātu)

  
  
  
  

• • •