Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

"Latvijas pasts" izdod speciālu pastmarku, aploksni un zīmogu par godu Jānim Pāvilam II
18.08.2005 pl. 19:27

Jānim Pāvilam II veltītās pastmarkas "Jāņa Pāvila II piemiņai" pirmās dienas zīmogošana notika 2005. gada 14. augustā  "Latvijas pasta" stendā pie Aglonas bazilikas.

Uz pastmarkas Vatikāna svētā Pētera laukuma fonā ir attēlots Romas pāvests Jānis Pāvils II, kreisajā rokā turēdams krustu, bet labo roku pacēlis svētījot.

Aploksnes labajā stūrī ir attēlots svētā Pētera laukums, savukārt speciālā zīmoga vidū ir redzams Romas pāvesta Jāņa Pāvila II ģerbonis. Pastmarkas dizainu ir veidojis uzņēmums "X&Y".

Pastmarka ir drukāta Austrijā tipogrāfijā "Osterreichische Staatsdruckerei". Pastmarkas tirāža ir 1800000 eksemplāru, un tās nomināls ir 15 santīmi.

Jānis Pāvils II (1920. — 2005.), īstajā vārdā Karols Juzefs Voitila, bija pāvests, Romas bīskaps un Romas katoļu Baznīcas galva, kā arī Vatikāna pilsētvalsts valdnieks. Par Romas pāvestu Jānis Pāvils II kļuva 1978.gada 16.oktobrī. Kā pāvests viņš devās vairāk nekā 100 ārzemju vizītēs, kuras vienmēr tika plaši atspoguļotas un piesaistīja lielu interesi. 1993.gadā Jānis Pāvils II viesojās arī Latvijā.

Apkopots pēc Pasts.lv materiāliem