Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Tikšanās ar Kristu Gaismas daļā
20.10.2005 pl. 16:03

19. oktobrī sv. Jāzepa katedrālē notika kārtējā trešdienas vakara tematiskā tikšanās. Uz dziļāku Rožukroņa Gaismas daļas izdzīvošanu aicināja Liepājas Dominikāņu māsas.

Šī bija sastapšanās ar Jēzu, kurš ir pasaules Gaisma. Īpašā veidā varējām kopīgi piedalīties Rožukroņa Gaismas daļas noslēpumos. Katrā noslēpumā tikām ieaicināti dziļāk caur Svēto Rakstu lasījumiem, dziesmām un klusējošiem tēliem. Varējām redzēt paši savām acīm kā notiek Jēzus Kristības Jordānā, kā priecājas kāzu viesi Galilejas Kānā, kā pārrodas mājās pazudušais dēls, kā Jēzus tiek apskaidrots Tabora kalnā un uzdāvina mums sevi Euharistijā. Rožukroņa lūgšana mums atklājās ne tikai kā dzīvs noslēpums, bet arī kā lūgšana, kurā piedalās visa Baznīca, jo katru noslēpumu lūdzāmies citā valodā. Tā kā 23. oktobris ir Pasaules Misiju diena, tad klātesošie bija aicināti iekļaut lūgšanā visus, kuri aktīvi darbojas, lai sludinātu Kristus Labo vēsti  pasaulē.

Šajā jaukajā Rožukroņa mēneša piedzīvojumā būs iespēja piedalīties arī citām Kurzemes katoļu draudzēm. 22. oktobrī liepājnieki viesosies Ventspils draudzē, bet 29. oktobrī Saldus draudzē.

Visi laipni aicināti uz tikšanos ar Rožukroņa Karalieni un viņas Dēlu, kas mūs aicina savas Mūžīgās Gaismas noslēpumā.

Ingrīda Burģe