Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Rekolekcijas laulātiem pāriem
21.10.2005 pl. 11:32

No 4. līdz 6. novembrim Saldū notiks laulāto pāru nedēļas nogales rekolekcijas.

“Laulāto tikšanās” kustība aicina Jūs apstāties un veltīt nedēļas nogali Jūsu laulībai, pastiprināt un padziļināt Jūsu attiecības ar Dievu un  Jūsu laulāto draugu.

Kustības rekolekciju mērķis ir palīdzēt labāk un dziļāk vīram un sievai savstarpēji vienam otru saprast, kā arī skaidri noteikt viņu saišu sakramentālo dimensiju. Šo mērķi mēģina sasniegt piedāvājot laulātiem tādu dialoga formu, kas no vienas puses ļauj vīram un sievai labāk savstarpēji iepazīties, bet no otras – smaga ģimenes konflikta gadījumā – ļauj iedarbīgāk nomierināt nesaskaņas starp laulātajiem. Dialogs laulāto starpā ietver sevī gan psiholoģiskos, gan reliģiskos elementus. Īpaša uzmanība ir pievērsta jūtu sfērai un tās nozīmei savstarpējās attiecībās.

Latvijā šī kustība nonāca ar t. Jāņa (Pētera Aglonieša) OP gādību. 2004. gadā šī kustība, kura izplatīta arī citās valstīs – īpaši Polijā, saņēma uzticības apliecinājumu no pāvesta un tika atzīta par privātu starptautisku laju asociāciju, kas balstīta uz pāvesta tiesībām, izveidota saskaņā ar Katoļu Baznīcas likumiem uz 298. – 311. un 321 – 329. Kanonu pamata.


“Pārvarot visus šķēršļus esam šeit. Tā ir tik liela Dieva dāvana. Jūtamies kā jaunlaulātie – no jauna viens otru iemīlējuši, viens otram piedevuši. Gribētos šeit atgriezties”

Dainis un Antra /Liepāja/

“Mēs esam kopā jau 17 gadus un nācām pie secinājuma, ka viens otru nepazīstam. Tagad šķiet, ka viss nodzīvotais laiks bija nevērtīgs. Šobrīd mēs daudz runājam, tieši ko kopdzīvē dod Dievs, kā Viņš palīdz mums un kā sakārtot savu dzīvi pēc laulībām.”

Romans un Zigrīda /Rīga/

Pieteikties un sīkakai informācijai skatīt šeit .

Materiālu apkopoja Ineta un Ivars

  • Attēls: 
          
     Vispasaules "Laulāto tikšanās" kustības ikona.