Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Adventa laiks Saldū (audio)
13.12.2005 pl. 21:13

Andris Vasiļevskis

Saldus katoļu draudze pirmo Adventa svētdienu uzsāka ar draudzes prāvesta un Viduskurzemes dekāna, Gata Bezdelīgas, retorisku jautājumu par to, kas ir Kristus brāļi, māsas un māte - jo tie esam mēs katrs, kas klausāmies Dieva Vārdu.

Otrajā Adventa svētdienā, 4. decembrī, sprediķot uzaicināts tika dominikāņu tēvs Oskars Jabloņskis OP. Viņš šīs dienas Svēto Rakstu vietas skaidroja ar savu pieredzi, ka bedres, kurās klūpam vajag nolīdzināt, lai sagatavotu Pestītājam ceļu.

Trešajā Adventa svētdienā, 11. decembrī, kas Baznīcā tiek svinēt kā priecīgā svētdiena, jo līdz mūsu Pestītāja dzimšanai palikusi vēl tikai viena nedēļa, dažādībai tikai uzaicināti Rīgas garīgā semināra trīs studenti, no kuriem viens bija diakons Haralds Broks, kas šajā Svētajā Misē sprediķoja un uzrunāja ticīgo tautu, izceļot adventus – Jēzus atnākšanas lielo tuvumu. Mūsu prieku par gaidāmo notikumu salīdzināja ar imperatora Napoleona Bonaparta troņmantnieka gaidīšanu, kad viss galms gatavoja karaļu cienīgas dāvanas, viens pārspējot otru. Nezinot, vai būs zēns vai meitene, gatavoja divus dāvanu komplektus, zilā un sārtā tonī – smalkas zīda drēbītes, greznumlietas un daždažādus pārsteigumus. Šeit bija vietā diakona jautājums: „Vai arī mēs tā pūlamies un sagatavojam savas sirdis bērna Jēzus ienākšanai pasaulē?”

Lai izceltu Kristus dzimšanas svētku tuvumu, pēc Svētās Mises baznīcā visi palika uz Adventa noskaņas vijoļkoncertu, kur vijoļu solo „Panis Angelicus”, Ave Maria un citas reliģiska satura muzikālus gabalus izpildīja no Kuldīgas atbraukušais vijolnieks Edgars Ziņģe. Kā pateicību no dekāna saņemot jauniznākušo Katoļu Baznīcas kalendāru, lai pēc dekāna vārdiem tajā ielūkojoties zinātu kādiem svētkiem tuvojoties jādodas koncertūrēs pa Latvijas dievnamiem.

Savukārt, ceturto Adventa svētdienu Saldus draudzē izskanēs ne gluži eņģeļu koru balsis, bet Saldus 2. vidusskolas koris ar savu direktori gan. Lai arī jums skanīgs un sirds prieka pilns šis Adventa laiks!

Andris Vasiļevskis, RTI, speciāli Vatikāna Radio

  • Augstāk lasāmo ziņu audio formātā varat arī lejupielādēt un/vai noklausīties: