Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Dominikāņu ordeņa ģenerālmaģistra vizīte Liepājā
22.03.2006 pl. 20:06

20. un 21. martā Liepājā Sv. Dominika klosterī, oficiālā vizitācijā ieradās dominikāņu ordeņa ģenerālmaģistrs Karloss A. Azpirozs Kosta.

Pirmajā vizitācijas dienā, ģenerālmaģistrs iepazinās ar dominikāņu ordeņa brāļiem un dzīvi kopienā. Notika dažas kopējas un individuālas tikšanās, kuru laikā ģenerālmaģistrs sīkāk iztaujāja brāļus par viņu pienākumiem un darbību Liepājā, kā arī iepazinās ar vietējo situāciju.

Vakarā, tieši sv. Jāzepa svētku dienā, Sv. Dominika kapelā, tika svinēta Sv. Mise, kuru celebrēja Liepājas bīskaps Vilhelms Lapelis, bet homīliju teica dominikāņu ordeņa galvenais priekšnieks. Vispirms ģenerālmaģistrs pateicās Liepājas bīskapam par to, ka ir varējis ne tikai šeit ierasties, bet arī runāt homīliju.

Savā homīlijā viņš pastāstīja, kādēļ Sv. Dominiks dibināja dominikāņu ordeni, un ka ordeņa viens no mērķiem ir sadarboties ar bīskapiem, jo tieši bīskapi ir apustuļu pēcteči. Sv. Dominiks gribēja, lai mūsu dzīve iesakņotos apustuliskajā dzīvē. Tas ir arī visa dominikāņu ordeņa sapnis.

Karloss A. Azpirozs Kosta atzīmēja, ka arī katram no mums ir savi sapņi - sapņi par nākotni. Arī sv. Jāzeps bija sapņotājs. Viņa sapņos bija iekļauta Jaunava Marija - varbūt tāpēc, lai izveidotos kopīga ģimene. Ir ļoti svarīgi mūsu sapņos iekļauti arī citus cilvēkus. Tomēr pavisam drīz sv. Jāzeps saprot, ka viņam varbūt nemaz nebūs vietas Marijas sapnī. Sv.Jāzeps, būdamas taisnīgs vīrs, to mierīgi pieņēma un nolēma Jaunavu Mariju klusām atstāt, bet, saņemot no Dieva paskaidrojumus par savu sapni, viņš uzzina, ka viņa sapnī tomēr būs iekļauta Marija. Un ne tikai Marija, bet arī mazais bērns Jēzus. Sv. Jāzeps caur Dievu īsteno savu sapni kļūstot par Jaunavas Marijas vīru un Jēzus audžutēvu.

Ģenerālmaģistrs uzsvēra, ka šodien mēs svinam sv. Jāzepa – sapņotāja svētkus. Mums der atcerēties, ka katram no mums ir savs sapnis, un mēs to varam īstenot savā dzīvē, bet tomēr mums ir jāatceras, ka arī mēs esam aicināti Dieva sapnī.

Pēc Sv. Mises, sekoja tikšanās ar visu Liepājas dominikāņu ordeņa ģimeni.

Nākošajā dienā ģenerālmaģistram bija tikšanās ar Liepājas bīskapu Vilhelmu Lapeli. Pēcpusdienā dominikāņu ordeņa galvenais priekšnieks turpināja savu vizitāciju tālāk uz Viļņu.

Sanita Zustere /Vatikāna Radio- Liepājā/