Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Rīgas Garīgajam semināram jauns rektors
31.05.2006 pl. 18:15

29. maijā pēc 12 gadu kalpojuma Rīgas Katoļu Garīgajā semināra rektora amatā bīskaps Antons Justs nodeva šo pienākumu un kā amata simbolu pasniedza Labā Gana figūru jaunajam rektoram kanonisko tiesību doktoram prieterim Jurim Jalinskim (attēlā pa kreisi).

Piedāvājam interviju ar jauno rektoru pr. Juri Jalinski, kuru sagatavoja klostermāsa Silvija Krivteža no Vatikāna Radio:

- Priesteri Juri! Jums ir uzticēts pienākums vadīt Rīgas Garīgo semināru. Tā bez šaubām ir nozīmīga mācību iestāde, kur garīgo formāciju iegūst nākamie priesteri. Kādi viņi ir?

Pr. J. Jalinskis: Es domāju, ka nākamie kandidāti uz priesterību ļoti labi atspoguļo pašreizējo Latvijas sabiedrību. Ticīgo sabiedrības daļu. Viņi ir ieinteresēti augt garīgi un, protams, augt akadēmiski, un viņu prasībām no mūsu puses jācenšas dot atbildes, lai viņi to spētu sasniegt. Līdz šim Garīgais seminārs un Teoloģijas institūts visu savu darbību ir balstījis uz diviem pīlāriem, uz kuriem balstās katra priestera dzīve. Proti, garīgums, kas nedrīkst apsīkt, bet kuram visu laiku ir jāaug un akadēmiskā dzīve, kuru seminārā iesāk praktizēt caur studijām, bet arī kļūstot par priesteri viņa kalpojumā jāļauj, lai šī akadēmiskā dzīve turpina attīstīties.

- Ko mūsdienu pasaule sagaida no priesteriem?

Pr. J. Jalinskis: To pašu ko jebkurā laikmetā! Cilvēki grib redzēt priesteri kā patiesu Kristus liecinieku. Pirmām kārtām šaj liecībai ir jābalstās uz paša cilvēka attiecībām ar Dievu, kur priesteris tad arī var smelties gan šo garīgo dzīvi, gan dzīves gudrību. Pats galvenais, lai šīs attiecības balstītos mīlestībā uz Dievu un uz cilvēku. Jo tie priesteri, kas tiek sūtīti uz draudzēm vai arī viņiem tiek uzticēti citi pienākumi, visa pasaule grib viņos redzēt Labos Ganus, kas rūpējas par cilvēkiem, viņu dvēseles izaugsmi, lai tur viss būtu kārtībā.

Novēlu, lai Jūs pats būtu Labai Gans un, lai Jums pietiktu mīlestības, veselības un būtu panākumi pastorālajā darbā.