Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Cīņa pret prostitūciju futbola čempionāta laikā
31.05.2006 pl. 11:04

Katoļu klostermāsas no Polijas gatavojas organizēt akciju pret prostitūciju laikā, kad noritēs Pasaules čempionāts futbolā Vācijā.

Ir zināms, ka šāda mēroga sporta spēļu laikā pilsētās, kur noris šīs spēles, ierodas ne tikai daudzi līdzjutēji, bet arī sievietes, kas pelna ar savu miesu. „Katru gadu seksuālajā verdzībā pārdod vairāk nekā 800 000 cilvēkus,” – atgādināja māsa Jolanta Oleha, Polijas klosteru priekšnieču konfederācijas prezidente, un piebilda: „Brīnišķīgajā, demokrātiskajā Eiropā, kur tiek apraudāts katrs apvainotais suns, šī problēma tiek noklusēta.”

Čempionāts noritēs divpadsmit Vācijas pilsētās no 9. jūnija līdz 9. jūlijam. Tiek gaidīts, ka šajā laikā Vācijā ieradīsies ap 3 milj. cilvēki. Māsas plāno doties uz Vāciju, kur dalīs informatīvas lapiņas sievietēm, kuras varētu būt cilvēku tirdzniecības upuri. Galvenajā lapiņas daļā būs norādīti telefona numuri, kur var vērsties pēc ārkārtas palīdzības. Lapiņās informācija būs sniegta poļu, krievu, bulgāru, rumāņu un citu Austrumeiropas tautu valodās, jo visvairāk prostitūtas tiek „importētas” tieši no šīm valstīm.

Māsa Jolanta teica, ka lapiņas tiks dalītas arī potenciālajiem prostitūtu klientiem, „lai viņi zina, ka daudzas no šīm sievietēm kļūt par seksuālās industrijas daļu piespieda noziedznieki”.

Blagovest - info