Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Marijas Debesīs uzņemšanas svētki būs valsts nozīmes pasākums
06.06.2006 pl. 19:15

Valdība otrdien Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkus noteica par valsts nozīmes pasākumu.

Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki šogad Aglonā notiek no 12. līdz 15. augustam.

Rīgas arhibīskaps metropolīts kardināls Jānis Pujats šī gada februārī lūdza valdību atzīt ikgadējos Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkus šogad un nākamajā gadā par valsts nozīmes pasākumiem un piedalīties to norises izdevumu segšanā, teikts TM sagatavotajā paskaidrojuma rakstā.

Valdība ir vienojusies arī par pasākumu nodrošināšanas un drošības plānu starptautiskas nozīmes svētvietā Aglonā. Šogad svētku organizēšanai no valsts budžeta piešķirti 94 140 lati.

Sprugaine norada, ka līdzekļi nepieciešami dziļurbuma aku stingra režīma aizsargjoslas ierīkošanai, ūdens attīrīšanas un dzidrināšanas pasākumiem, dzeramā ūdens iegādei, pārvietojamo sabiedrisko tualešu nomai, televīzijas translācijai, video attēla palielināšanai, atkritumu savākšanai un konteineru nomai.

Līdzekļi tiks tērēti arī medicīniskajai apkalpošanai, pasākumiem nepārtrauktās elektroapgādes nodrošināšanai, apskaņošanas veikšanai, satiksmes organizēšanai, apsardzes nodrošināšanai, notekūdeņu un kanalizācijas sistēmas, santehnikas ierīču un ārējo tualešu darbības nodrošināšanai.